Asiasana: kestävyys

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Ruoka, terveys ja kestävyys: eurooppalais-kiinalainen symposium kokoontuu Turussa

30.09.2024

Finland-China Food and Health Network (FCFH) järjestää päätöstapahtumansa Mauno Koivisto -keskuksessa Turussa 3.–4. lokakuuta. Tapahtumassa huippuluokan tutkijat Euroopasta ja Kiinasta kokoontuvat keskustelemaan tulevaisuuden yhteistyöstä ruoan, terveyden ja kestävyyden alalla. Konferenssissa juhlistetaan verkoston saavutuksia vuodesta 2021 lähtien ja suunnitellaan yhteistyön jatkoa vuoden 2024 jälkeen.

Kestävyyttä tavoiteltaessa on tärkeää huomioida luonnonvarojen ruohonjuuritason käyttäjät (Väitös: FM Laura Tuominen, 28.6.2024, ympäristötiede)

Luonnonvaroja paikallisella tasolla käyttävien ihmisten välisen sosiaalisen dynamiikan tunteminen voi lisätä merkittävästi luonnonvarojen kestävää hallintaa. Turun yliopistossa väittelevä Laura Tuominen tarkasteli monitieteisessä ympäristötieteiden alan väitöstutkimuksessaan kahta erilaista luonnonvarojen käyttäjäryhmää: turkulaisia laatikkoviljelijöitä ja suomalaisia hirvenmetsästäjiä.