Asiasana: terveys

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Ruoka, terveys ja kestävyys: eurooppalais-kiinalainen symposium kokoontuu Turussa

30.09.2024

Finland-China Food and Health Network (FCFH) järjestää päätöstapahtumansa Mauno Koivisto -keskuksessa Turussa 3.–4. lokakuuta. Tapahtumassa huippuluokan tutkijat Euroopasta ja Kiinasta kokoontuvat keskustelemaan tulevaisuuden yhteistyöstä ruoan, terveyden ja kestävyyden alalla. Konferenssissa juhlistetaan verkoston saavutuksia vuodesta 2021 lähtien ja suunnitellaan yhteistyön jatkoa vuoden 2024 jälkeen.

Tutkimuksella terveyttä: Turkulainen ortopedian tutkimus vauhdittaa ensiluokkaista hoitoa, joka pitää meidät liikkeessä

19.04.2024

Siellä, missä tehdään kovaa tutkimusta, myös hoito on hyvää. Samaan logiikkaan perustuu potilaiden kiinnostus, kun he valitsevat sairaalan. Turun yliopiston ja Turun yliopistollisen keskussairaalan yhteisessä ortopedian tutkimusyksikössä kehitetään jatkuvasti uusia parempia menetelmiä, jotka hyödyttävät potilaita Tyks Orton tuki- ja liikuntaelinsairauksien huippuosaamisyksikössä. Uusimmat tutkimustulokset tältä keväältä kiinnostavat myös tekonivelvalmistajia eri puolilla maailmaa.

Elintarvikeala suuressa murroksessa

31.01.2024

Miten vastataan kuluttajien kasvaviin odotuksiin ruuan ekologisuudesta, kasvipohjaisuudesta tai terveellisyydestä? Miten yhteiskunnat voivat turvata kestävän ruuantuotannon? Tutkijat etsivät ratkaisuja kysymyksiin, jotka uudistavat nopealla tahdilla koko elintarvikealaa. Syksyllä käynnistyy myös uusi elintarviketekniikan koulutusohjelma vastaamaan alan lisääntyvään työvoimatarpeeseen.

Ruuhkavuosien aikaan selkeä notkahdus terveellisemmän ruuan syömisessä (Väitös: VTM Antti Kähäri, 26.5.2023, sosiologia)

Terveellisen ruuan kulutus on yleisempää vanhemmissa ikäryhmissä, ilmenee valtiotieteiden maisteri Antti Kähäri Turun yliopistoon tekemässä väitöstutkimuksessa. Sokerituotteiden ja alkoholittomien juomien kulutus on yleisempää nuoremmissa ikäryhmissä. Suurin notkahdus terveellisen ruoan kulutuksessa ja kasvu sokerituotteiden käytössä tapahtuu ruuhkavuosien aikaan.

Hyvinvointi-, sosiaali- ja terveysalan opintoja avoimessa yliopistossa kevätlukukaudella 2023

05.12.2022

Avoimena yliopisto-opetuksena järjestetään monia opintoja, jotka sopivat kaikille hyvinvoinnista ja terveydestä kiinnostuneille. Opinnot tarjoavat uusia tieteelliseen tutkimukseen perustuvia näkökulmia ja mahdollisuuksia osaamisen päivittämiseen myös alan ammattilaisille ja asiantuntijoille.

My, My Health & My Food -hanke järjesti innovaatiotapahtuman Kempeleessä

22.06.2022

Vuoden alusta käynnistynyt Turun yliopiston sekä VTT yhteinen hanke, Me, My Health & My Food (MeHeFo), innovoi ja vahvistaa yksilöllisiä ruokaan ja syömiseen liittyviä terveyttä ja ennakoivaa hyvinvointia edistäviä ratkaisuja. Juhannuksen alusviikolla hankkeen yritystoimijat ja Turun yliopisto jatkoivat yritysten kärkiosaamisten kautta vahvistuvaa yhteistä innovointia Kempeleessä, Oulun lähialueella.

Innovaatioviikolla panostettiin yksilöllisten terveys-, ruoka- ja syömisratkaisuiden kärkiosaamiseen

16.05.2022

Me, My Health & My Food -hanke toteutti viime viikolla innovaatioviikon, jonka aikana Turun yliopiston teknillisen ja lääketieteellisen tiedekuntien sekä Turun kauppakorkeakoulun kansainväliset opiskelijat pääsivät ideoimaan ja kehittämään uusia terveyteen ja ruokaan liittyviä ratkaisuja yhdessä yritysten, tutkijoiden ja asiantuntijoiden kanssa.