Asiasana: Terveysteknologia

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Turun yliopiston tutkijat keksivät menetelmän, joka auttaa kehittämään tarkkoja antureita terveyden jatkuvaan seurantaan

13.03.2025

Uudessa tutkimuksessa valmistettiin nanomateriaaleja, joiden avulla voidaan tulevaisuudessa kehittää entistä tarkempia antureita terveydenhuollon tarpeisiin. Esimerkiksi naishormonien pitoisuudet ovat niin pieniä, että niiden vaihteluiden havaitsemiseen ihmiskehossa tarvitaan erittäin herkkiä sensoreita.  

STIMULUS-hankkeessa kehitetään uutta kuvantamisteknologiaa sydän- ja verisuonitautien varhaiseen havaitsemiseen

22.04.2024

STIMULUS-hankkeessa kehitetään uusia menetelmiä, joiden avulla voidaan arvioida verenpainetautiin, krooniseen munuaissairauteen ja sydämen vajaatoimintaan liittyviä haitallisia muutoksia mikroverenkierrossa ja havaita näitä tauteja aikaisemmin. STIMULUS-hanketta rahoittaa EIC Pathfinder -ohjelma, jolla tuetaan läpimurtoteknologioihin tähtäävää tutkimusta tekeviä tutkimusryhmiä. EIC Pathfinder on osa Horisontti Eurooppa -puiteohjelmaa.

Synteettinen terveysdata palvelee lääketieteellistä tutkimusyhteistyötä ja uusien terveysteknologioiden kehittämistä

22.11.2023

Turun yliopiston ja Turun ammattikorkeakoulun tutkijat ovat kehittäneet tekoälyyn pohjautuvia menetelmiä tuottaa synteettistä terveysdataa. Synteettinen terveysdata jäljittelee todellista dataa niin että sitä voidaan hyödyntää lääketieteellisessä tutkimusyhteistyössä sekä diagnostiikan menetelmien ja erilaisten terveysalan sovellusten kehitystyössä tietosuojaa kunnioittaen.

SuomiAreenassa nostettiin esille tutkijoiden keinot auttaa kohti terveellisempää ja turvallisempaa tulevaisuutta

30.06.2023

Tutkimus voi auttaa kohti toimivampia ja kustannustehokkaampia hoitomuotoja, totesivat Turun yliopiston tutkijat SuomiAreenan lavalla Porissa. Keskustelun alla olivat sekä ihmisen terveyttä parantavat varaosat että syöpähoidot. Keskusteluissa nousi vahvasti esille paitsi se, mihin tutkimus ja tiede kykenevät, myös eettisen pohdinnan ja priorisoinnin tarve. Turun yliopiston johtama ONNI on turvallinen koulu -hanke haastoi jo aiemmin viikolla areenaan osallistuneet pohtimaan, mikä tekee koulusta turvallisen.

InFLAMES Corporate Corner syventyy uusien teknologioiden mahdollisuuksiin lääketutkimuksessa

28.04.2023

Uusilla teknologioilla pyritään löytämään mullistavia tapoja, joilla diagnosoidaan, hoidetaan ja ehkäistään sairauksia. InFLAMES-lippulaivan vuoden 2023 toisessa Corporate Cornerissa keskitytään aiheeseen niin tutkijoiden kuin yritysten näkökulmista.  InFLAMES Corporate Corner järjestetään 11. toukokuuta kello 12-16 Vierailu- ja innovaatiokeskus Joessa Turussa. Tilaisuus on avoin kaikille.