Asiasana: Turun biotiedekeskus

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Turun yliopiston tutkijoille lisärahoitusta harvinaisen neurologisen kehityshäiriön tutkimukseen

09.04.2025

Dosentti ja InFLAMES-tutkija Pekka Postila Turun yliopistosta on saanut 120 000 euron rahoituksen kalifornialaiselta SynGAP Research Fund (SRF) -säätiöltä SynGAP1-proteiinin mutaatioiden vaikutusten tutkimiseen. Lisäksi väitöskirjatutkija Aliaa E. Alille on myönnetty Suomen Kulttuurirahaston kaksivuotinen rahoitus samaa aihetta käsittelevään väitöskirjatyöhön.

Tekoäly ja terveysdatan tutkimuskäyttö – laskennallisen biologian huippukonferenssi ECCB pureutuu ajankohtaisiin kysymyksiin

17.09.2024

Miten arkaluonteista terveysdataa voi hyödyntää vastuullisesti tieteellisessä tutkimuksessa tai miten tekoäly auttaa tekemään läpimurtoja lääketieteen tutkimuksessa? ECCB2024-konferenssi kokoaa Turkuun laskennallisen biologian ajankohtaiset teemat ja kansainväliset tutkijat. 

Tutkijat löysivät mahdollisen keinon estää rintasyövän uusiutumista

17.06.2024

Rintasyövän hoitotulokset ovat yleisesti hyvällä tasolla, mutta silti osa syövistä uusiutuu, kun kehoon uinumaan jääneet syöpäsolut heräävät uudestaan kasvamaan. Suomalaiset syöpätutkijat löysivät mekanismin, joka herättää uinuvat rintasyöpäsolut ja osoittivat, että sitä estämällä voidaan merkittävästi parantaa hoitotuloksia koemalleissa.

Turun biotiedekeskuksen tutkijat löysivät uuden ihmisen T-solujen säätelijän

30.05.2024

Professori Riitta Lahesmaan tutkimusryhmä on löytänyt uuden ihmisen T-solujen toiminnan säätelijän. Sen avulla voidaan vahvistaa tai vaimentaa ihmisen immuunipuolustusvasteita, mikä luo pohjan uusien hoitomenetelmien kehittämiselle immuunivälitteisiin tauteihin. Lahesmaan ryhmä toimii Turun yliopiston ja Åbo Akademin yhteisessä Turun biotiedekeskuksessa ja osana InFLAMES-lippulaivaa.