Asiasana: ravitsemus- ja ruokatutkimuskeskus

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Punaisena lankana arvot – kestävä kehitys ja rakkaus luontoa kohtaan ovat ohjanneet Saska Tuomasjukan uraa

20.11.2024

Ruokatutkija Saska Tuomasjukka ei missään vaiheessa tietoisesti luonut urapolkua, vaan teki sitä, mikä tuntui hyvältä ja oikealta. Jälkikäteen ajateltuna kaiken takana olivat Tuomasjukan arvot: kestävä kehitys ja rakkaus luontoa kohtaan. Tämä johdatti hänet inspiroivaan ja innostavaan työhön Turun yliopiston ravitsemus- ja ruokatutkimuskeskuksessa.

Traceability data & data ecosystems for sustainable choices

Aika

22.11.2024 klo 9.30 - 12.00
Traceability data and data ecosystems in sustainable choices are crucial as they ensure transparency, accountability, and consistency in the environmental impact. In the particular case of restaurants, by tracking and understanding the flow of people and goods, service providers can take decisions...

Tieteellis-gastronominen ruokaklubi - teemana alkoholittomuus

Aika

11.12.2024 klo 16.45 - 18.45
Tieteellisgastronominen ruokaklubi – tuttujen kesken TG-klubi – on Turun yliopiston, Hotelli- ja ravintolamuseon sekä Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston yhteinen avoin tapahtuma, joka kokoontuu joka kuun ensimmäisenä keskiviikkona, kesä- ja joulutaukoja lukuun ottamatta. Klubi-illoissa eri kaupunkien...

Tieteellis-gastronominen ruokaklubi - teemana ruokaperinteet

Aika

2.10.2024 klo 16.45 - 18.45
Tieteellisgastronominen ruokaklubi – tuttujen kesken TG-klubi – on Turun yliopiston, Hotelli- ja ravintolamuseon sekä Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston yhteinen avoin tapahtuma, joka kokoontuu joka kuun ensimmäisenä keskiviikkona, kesä- ja joulutaukoja lukuun ottamatta. Klubi-illoissa eri kaupunkien...

Tieteellis-gastronominen ruokaklubi - teemana tomaatti

Aika

4.9.2024 klo 16.45 - 18.45
Tieteellisgastronominen ruokaklubi – tuttujen kesken TG-klubi – on Turun yliopiston, Hotelli- ja ravintolamuseon sekä Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston yhteinen avoin tapahtuma, joka kokoontuu joka kuun ensimmäisenä keskiviikkona, kesä- ja joulutaukoja lukuun ottamatta. Klubi-illoissa eri kaupunkien...

Hiililounas-hankkeen tulosseminaarissa esitellään tapoja sisällyttää kotimaisia kasviproteiineja lounaslautaselle

03.04.2024

Turun yliopiston ja Luonnonvarakeskuksen Hiililounas-hankkeessa tutkittiin kotimaisten kasviproteiinien hiilijalanjälkeä ja kehitettiin reseptejä lounasruokailuun. Hankkeen tulosseminaari pidetään torstaina 11.4.2024 klo 9.00–11.45 Säätiö-salissa Medisiina D -rakennuksessa. Osallistua voi myös etänä. Tapahtuma on avoin kaikille, ja median edustajat ovat tervetulleita.