Seppo
Salminen
erityisasiantuntija, ravitsemus- ja ruokatutkimuskeskus
MSc, MS, PhD
Linkit
Asiantuntijuusalueet
Professori, yksikön johtaja
suoliston mikrobisto, probiootit ja prebiootit, ravitsemus ja ruoan turvallisuus, EU lainsädäntö
Opetus
Funktionaalliset elintarvikkeet ja EU lainsäädäntö; Maitohappobakteereiden bioteknologia
Tutkimus
Ravinto ja terveys, suoliston mikrobisto, probiootit, prebiootit, terveysvaikutteiset elintarvikkeet, terveysväittämät, uuselintarvikkeet, lainsäädäntö
Julkaisut
Fewer culturable Lactobacillaceae species identified in faecal samples of pigs performing manipulative behaviour (2024)
Scientific Reports
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
World Gastroenterology Organisation Global Guidelines : Probiotics and Prebiotics (2024)
Journal of Clinical Gastroenterology
(A2 Vertaisarvioitu katsausartikkeli tieteellisessä lehdessä)
Identification of stemness-related glycosylation changes in head and neck squamous cell carcinoma (2024)
BMC Cancer
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Health benefits and risks of fermented foods—the PIMENTO initiative (2024)
Frontiers in Nutrition
(A2 Vertaisarvioitu katsausartikkeli tieteellisessä lehdessä)
Fecal microbiota profiles of growing pigs and their relation to growth performance (2024)
PLoS ONE
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Postbiotics in the medical field under the perspective of the ISAPP definition: scientific, regulatory, and marketing considerations (2023)
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))Human Milk Microbiota Profile Affected by Prematurity in Argentinian Lactating Women (2023)
Microorganisms
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Evidence on postbiotics in infants and children (2023)
Current Opinion in Clinical Nutrition and Metabolic Care
(Vertaisarvioitu katsausartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A2))
Recommendations to Improve Quality of Probiotic Systematic Reviews With Meta-Analyses (2023)
JAMA Network Open
(Vertaisarvioitu katsausartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A2))
Fermented foods: a perspective on their role in delivering biotics (2023)
Frontiers in Microbiology
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))