Seppo Salminen profiilikuva
Seppo
Salminen
erityisasiantuntija, ravitsemus- ja ruokatutkimuskeskus
MSc, MS, PhD

Ota yhteyttä

+358 29 450 2714
+358 40 060 1394
Kiinamyllynkatu 10
20520
Turku

Asiantuntijuusalueet

Professori, yksikön johtaja
suoliston mikrobisto, probiootit ja prebiootit, ravitsemus ja ruoan turvallisuus, EU lainsädäntö

Opetus

Funktionaalliset elintarvikkeet ja EU lainsäädäntö; Maitohappobakteereiden bioteknologia

Tutkimus

Ravinto ja terveys, suoliston mikrobisto, probiootit, prebiootit, terveysvaikutteiset elintarvikkeet, terveysväittämät, uuselintarvikkeet, lainsäädäntö

Julkaisut

Järjestä:

Health benefits and risks of fermented foods—the PIMENTO initiative (2024)

Frontiers in Nutrition
Todorovic, Smilja; Akpinar, Asli; Assunção, Ricardo; Bär, Cornelia; Bavaro, Simona L.; Berkel, Kasikci Muzeyyen; Domínguez-Soberanes, Julieta; Capozzi, Vittorio; Cotter, Paul D.; Doo, Eun-Hee; Gündüz, Ergün Burcu; Guzel, Mustafa; Harsa, Hayriye S.; Hastaoglu, Emre; Humblot, Christèle; Hyseni, Bahtir; Hosoglu, Muge I.; Issa, Aline; Karakaş-Budak, Barçın; Karakaya, Sibel; Kesenkas, Harun; Keyvan, Erhan; Künili, Ibrahim E.; Kütt, Mary-Liis; Laranjo, Marta; Louis, Sandrine; Mantzouridou, Fani T.; Matalas, Antonia; Mayo, Baltasar; Mojsova, Sandra; Mukherjee, Arghya; Nikolaou, Anastasios; Ortakci, Fatih; Paveljšek, Diana; Perrone, Giancarlo; Pertziger, Eugenia; Santa, Dushica; Sar, Taner; Savary-Auzeloux, Isabelle; Schwab, Clarissa; Starowicz, Małgorzata; Stojanović, Marko; Syrpas, Michail; Tamang, Jyoti P.; Yerlikaya, Oktay; Yilmaz, Birsen; Malagon-Rojas, Jeadran; Salminen, Seppo; Frias, Juana; Chassard, Christophe; Vergères, Guy
(A2 Vertaisarvioitu katsausartikkeli tieteellisessä lehdessä)

Recommendations to Improve Quality of Probiotic Systematic Reviews With Meta-Analyses (2023)

JAMA Network Open
McFarland Lynne V., Hecht Gail, Sanders Mary E., Goff Debra A., Goldstein Ellie J. C., Hill Colin, Johnson Stuart, Kashi Maryam R., Kullar Ravina, Marco Maria L., Merenstein Daniel J., Millette Mathieu, Preidis Geoffrey A., Quigley Eamonn M. M., Reid Gregor, Salminen Seppo, Sniffen Jason C., Sokol Harry, Szajewska Hania, Tancredi Daniel J., Woolard Kristin
(Vertaisarvioitu katsausartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A2))

Fermented foods: a perspective on their role in delivering biotics (2023)

Frontiers in Microbiology
Vinderola Gabriel, Cotter Paul D., Freitas Miguel, Gueimonde Miguel, Holscher Hannah D., Ruas-Madiedo Patricia, Salminen Seppo, Swanson Kelly S., Sanders Mary Ellen, Cifelli Christopher J.
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))