Professoriluennot toukokuu 2021
Turun yliopiston perinteiset professoriluennot järjestetään tänä keväänä virtuaalisesti. 6 eri aloille nimitettyä uutta professoria esittäytyy videoiduilla juhlaluennoilla.
Turun yliopiston perinteiset professoriluennot järjestetään tänä keväänä virtuaalisesti. 6 eri aloille nimitettyä uutta professoria esittäytyy videoiduilla juhlaluennoilla.
Turun yliopiston uudet professorit kertovat kiinnostavista tutkimusaiheistaan videoiduilla professoriluennoilla.
Yliopiston opetushenkilökunta on vaativien haasteiden edessä: miten tarjota yhä korkeampitasoista koulutusta, monipuolisempia oppimisympäristöjä ja parhaita oppimiskokemuksia?
Suu ja sen bakteerien sekä virusten vaikutus suun terveyteen ja yleisterveyteen. Suu on osa ihmisen kokonaisuutta.
Koulutuksen avulla voidaan edistää tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta yhteiskunnassa, mutta myös päinvastainen pitää paikkansa. Kasvatustieteen professori Ulpukka Isopahkala-Bouret kertoo luennolla, miksi mahdollisuuksien tasa-arvo ei yksinään riitä, vaan on tarkasteltava kriittisesti koulutuksen sosiaalisia ja kulttuurisia käytäntöjä ja niitä eriarvoisuuden muotoja, joita koulutus itsessään tuottaa.
Aurinkoenergia on osa tulevaisuuden energiajärjestelmää ja sen tuotanto on kannattavaa myös pohjoisessa. Mitkä ovat tämän päivän aurinkoenergiatutkimuksen haasteet?
Kielitaidosta on paljon hyötyä käytännön elämässä, mutta onko kaksikielisyydellä positiivisia vaikutuksia myös älyllisiin toimintoihin? Miten kaksi kieltä ovat aivoissamme järjestäytyneet?
Kuvantamistutkimukset ovat tärkeä osa sydänsairauksien hoitoa. Kardiovaskulaarilääketieteen professori Antti Saraste kertoo luennollaan sydämen kuvantamistutkimuksesta ja sen kehityksestä.
Ennen kuin munuaiskorvaushoitoja eli dialyysihoitoa ja munuaisen siirtoa oli kehitetty, saattoi muuten hyväkuntoinen potilas menehtyä menetettyään munuaistoiminnan. Enää näin ei tarvitse käydä.
Mistä puhumme, kun puhumme kirjoittamisosaamisesta? Mitä jää opittavaksi sen jälkeen, kun perusoikeinkirjoitus on omaksuttu?