Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus (FFF) juhlii 20-vuotista taivaltaan torstaina 28.4. kansainvälisen hybridiseminaarin merkeissä.
Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen juhlaseminaarissa on monipuolinen kattaus puheenvuoroja ruoan terveysvaikutuksista ja probiooteista, aistitutkimuksesta sekä ruoantuotannon haasteista. Lisäksi tapahtumassa tarkastellaan teknologian ja innovaatioiden asemaa ruokaketjussa.
FFF on Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan sisällä toimiva yksikkö, jossa yhdistyvät tutkimus, innovaatiot ja yritysyhteistyö. Keskuksen ydinosaamista on yksilön ruokakokemuksen yhteys terveyteen ja hyvinvointiin.
Median edustajat voivat osallistua Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen 20-vuotisjuhlaseminaariin torstaina 28.4.2022. Seminaari järjestetään Medisiina D:n Alhopuro-salissa klo 13.00-17.00. Esityksiä voi seurata myös etänä tapahtuman virtuaalialustalla.
Paikallaolijoille järjestetään seminaarin jälkeen cocktail-tilaisuus klo 17.00-19.00. Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen ja ohjelma on englanninkielinen.
> Ilmoittaudu salitilaisuuteen viimeistään maanantaina 25.4.2022.
Etäyhteyden linkki lähetetään webinaariin ilmoittautuneille ennen tapahtumaa.
Seminaarin ohjelma
Opening words - prof. Anu Hopia, Functional Foods Forum, University of Turku
Greetings from the University of Turku - Rector Jukka Kola, University of Turku
13:15 FUNCTIONAL AND HEALTH-PROMOTING FOODS
Functional Foods with Health Claims - prof. Marina Heinonen, Department of Food and Nutrition, University of Helsinki
13:45 HEALTH-PROMOTING PROBIOTIC FOODS
Probiotic Research Today and Tomorrow - prof. Seppo Salminen, Functional Foods Forum, University of Turku
Fermented Foods Today and in the Future - prof. Gabriel Vinderola, National University of Litoral, CONICET, Santa Fe, Argentina
14:30 COFFEE BREAK
15:00 SENSORY STUDIES AND INDIVIDUAL FOOD EXPERIENCE
The shaping of food preferences by taste experience in infants and children - Sophie Nicklaus, Research Director at INRAE / Centre For Taste and Feeding Behaviour, Dijon, France
Individual Differences in Sensory Perception: FoodTaste Finland - prof. Mari Sandell, Department of Food and Nutrition, University of Helsinki / Functional Foods Forum, University of Turku
15:40 PLANETARY WELL-BEING AND CHALLENGES IN THE FOOD CHAIN
Biodiversity loss threatening the future of humankind - prof. Ilari Sääksjärvi, Biodiversity unit, University of Turku
16:10 TECHNOLOGY AND INNOVATION IN THE FOOD CHAIN
Co-Designing Technologies for the Food-Chain: African Imaginations - prof. Erkki Sutinen, Department of Computing, University of Turku
Why Food Innovations? - Entrepreneur and Professor of Practice, Reetta Kivelä, Faculty of Agriculture and Forestry, University of Helsinki
16:50 CLOSING WORDS
The Next 20 Years of FFF - Kirsi Laitinen, Director of FFF (5/2022-)