Tulevaisuudentutkimuksen tieteellinen perusta -verkkokurssi avoimena yliopisto-opetuksena
Mitä tulevaisuustieto on? Miten tulevaisuudesta voi saada tietoa?
Mitä tulevaisuustieto on? Miten tulevaisuudesta voi saada tietoa?
Turun yliopiston avoin yliopisto-opetus tarjoaa erilaisia opiskeluvaihtoehtoja tulevaisuudentutkimuksesta kiinnostuneille. Syksyllä 2023 on käynnistymässä useita mielenkiintoisia kursseja. Tule mukaan!
Onko koulujen turvallisuus arpapeliä? Millaisin varaosin ihmistä voidaan korjata? Entä miten syöpää tutkitaan ja hoidetaan? Kysymyksiin etsitään vastausta Turun yliopiston tuottamissa SuomiAreenan ohjelmissa Porissa juhannuksen jälkeisellä viikolla.
Ennakoinnin ja tulevien sukupolvien huomioimisen tulisi olla vahvemmin osa suomalaista lainvalmistelua. Näin todetaan valtioneuvoston tulevaisuusselonteon toisen osan tueksi tehdyssä tutkimuksessa, joka tarkasteli ennakointitoimintaa sekä tulevien sukupolvien edustamista ja oikeuksia lainvalmistelussa Suomessa ja kansainvälisesti. Tutkimuksen tekivät Turun yliopiston ja Åbo Akademin tutkijat.
Oliko filosofi Georg Henrik von Wright oikeassa, kun hän sanoi, että vain katastrofit opettavat ihmistä? Muun muassa tätä pohditaan Turun yliopiston Johdanto kestävään kehitykseen ja kasvatukseen MOOCissa. Kurssi tarjoaa tutkimukseen perustuvaa tietoa ja taitoja kaikille kestävän kehityksen kysymyksistä kiinnostuneille. Opintosuorituksen voi tehdä osana tutkinto-opintoja tai avoimessa yliopistossa.
Tervetuloa uusiin sfääreihin ja tulevaisuuksiin! Kaikenikäisille suunnattu ilmainen tapahtuma tarjoilee maistiaisia Utopiaako?-suurhankkeen työpajojen tuloksista, paikkasidonnaista nykytaidetta, planetaarioesityksiä sekä mahdollisuuden tutustua Avaruuspuisto Väisälän (ent. Tuorlan observatorio) tiloihin Piikkiössä.
Yli 700 toisen asteen opiskelijaa Varsinais-Suomesta on mukana taidetta ja tiedettä yhdistelevissä etätyöpajoissa 6.4.–5.5.2021.
Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskus toteutti syksyn 2020 aikana Eduskunnan tulevaisuusvaliokunnalle selvitystyön, jossa analysoitiin Suomessa ja maailmalla tuotettua ennakointitietoa. Hankkeen tavoitteena oli muun muassa selvittää, miten koronapandemian kaltaisia nopeita, yllättäviä ja vaikutuksiltaan laajoja ilmiöitä on pystytty ennakoimaan ja minkälaisia muita tulevaisuusnäkymiä, uhkia ja mahdollisuuksia raporteissa on tunnistettu.
Voisimmeko löytää uusia tapoja muutosten toteuttamiseen, jos näkisimme maailman useiden tulevaisuuksien kautta? Tulevaisuudentutkija Nicolas Balcom Raleigh haastaa ihmisiä ja organisaatioita pohtimaan omaa suhtautumistaan tulevaisuuteen ja laajentamaan tulevaisuudenkäyttötapojaan.
Millainen on tulevaisuuden työelämä? Miten ohjata nuorta tekemään itselle mielekkäitä ja kestäviä valintoja? Kuinka toiminnallisia menetelmiä voi käyttää osana ohjaustyötä ja opetusta?