Turun yliopisto selvittää digitalisaation toteutumista varhaiskasvatuksessa
Vastaavaa valtakunnallista selvitystyötä ei ole ennen toteutettu Suomessa.
Vastaavaa valtakunnallista selvitystyötä ei ole ennen toteutettu Suomessa.
Maailma muuttuu nopeasti, uutta tietoa ja teknologioita kehittyy jatkuvasti. On tärkeää pysyä ajan tasalla ja selviytyä muutoksista.
Turun yliopiston hoitotieteen laitos järjesti yhdessä 2M-IT Oy:n kanssa Palveluohjauksen tulevaisuus -seminaarin palvelu- ja asiakasohjauksen parissa toimiville ammattilaisille 1.9.2023.
Turun yliopisto on hyväksytty jäseneksi uuden, monisidosryhmäisen yhteistyöalustan neuvoa-antavaan asiantuntijaryhmään, joka koostuu kansalaisyhteiskunnan ja tiedeyhteisön edustajista. Alusta edistää Euroopan unionin ja sen globaalien kumppaneiden yhteistyötä osallistavan ja kestävän digitaalisen muutoksen parissa.
Tervetuloa keskustelemaan digitalisaatiosta rakennusalalla. Centre for Collaborative Research CCR on juuri julkaissut tutkimustietoon pohjautuvan CCR Insights -raportin digitalisaation näkymistä rakennusalalla erityisesti työmaalla tapahtuvaan toimintaan keskittyen. Raportti valottaa työmailla havaittuja digitalisaation hidasteita ja tarjoaa analyysin rakentamisen työnjohdon kohtaamasta todellisuudesta, jossa digitaalisia ratkaisuja otetaan käyttöön.
Insights on Turun kauppakorkeakoulun CCR:n uusi julkaisusarja liiketoiminnan, talouden ja yhteiskunnan ajankohtaisista teemoista. Julkaisut ovat luonteeltaan kompakteja keskustelunavauksia ja CCR:n tutkimukselle kiinnostavia ilmiöitä taustoittavia näkökulmia.
Digitalisaatio ja verkottuminen lisäävät tarvetta kyberturvallisuuden huomioimiseen liikkuvien työkoneiden, kuten kaivos-, satama- ja metsäkoneiden, suunnittelussa ja käytössä. Turun kauppakorkeakoulussa on käynnistynyt kaksivuotinen tutkimushanke, jossa kehitetään uusia palveluja työkoneiden kyberturvallisuuden ympärille. Tutkimushanketta koordinoi VTT ja hankekumppaneina ovat Tampereen yliopisto, Sandvik Mining and Construction, Cargotec, Ponsse ja Netox.
Toukokuun 2022 alussa alkaneessa kehityshankkeessa keskitytään digitaaliseen osaamiseen rakennusalalla. DORA (Digitaalinen osaaminen rakennusalalla) hankkeen tavoitteena on vahvistaa rakennusalan pk-yritysten ja ennen muuta niiden työntekijöiden digitaitoja. Sekä työmotivaatio että työntekijän asema alati muuttuvilla työmarkkinoilla kohenevat, kun työntekijöillä on riittävät taidot hyödyntää digitaalisia välineitä työssään.
Digitaaliset järjestelmät hyödyttävät ympäristöä esimerkiksi matkustamista vähentämällä ja tehostamalla työntekoa eri sektoreilla. Viime aikoina keskusteluun on noussut kuitenkin tietojärjestelmien aiheuttama hiilijalanjälki. Mittarit vihreän digitalisaation julkisiin ICT-hankintoihin (MitViDi) -hanke kehittää mittareita ICT-järjestelmien hiilijalanjäljen arviointiin erityisesti julkisen sektorin hankinnoissa.
Digiohjelma on tiekartta Turun yliopiston digitalisaatiotoimenpiteistä