Luonnontieteiden ja tietotekniikan avoimia yliopisto-opintoja kevätlukukaudella 2024
Maailma muuttuu nopeasti, uutta tietoa ja teknologioita kehittyy jatkuvasti. On tärkeää pysyä ajan tasalla ja selviytyä muutoksista.
Maailma muuttuu nopeasti, uutta tietoa ja teknologioita kehittyy jatkuvasti. On tärkeää pysyä ajan tasalla ja selviytyä muutoksista.
Turun yliopisto on julkaissut 25.9.2023 kirjan ’Kyberturvan pelisäännöt pienyrityksille’, joka sisältää ohjeita kyberturvan hallintaan ja kehitykseen etenkin pienten yritysten näkökulmasta. Kyberturvakirja on kirjoitettu helposti lähestyttäväksi ja yleisymmärrettäväksi oppaaksi kyberturvan hallinnoinnin ja kehityksen perusperiaatteisiin.
Vihreät ICT-hankinnat ja niihin liittyvät osaamistarpeet korostuvat tulevaisuudessa yhä enemmän. Turun yliopiston tietotekniikan laitoksen kursseilla voit hankkia työelämässä tarvittavia taitoja digitalisaatioon, kestävään kehitykseen ja innovatiivisiin ICT-hankintoihin.
Turun yliopiston tietotekniikan laitoksen opintoja voi opiskella maksutta avoimena yliopisto-opetuksena lukuvuonna 2022 - 2023.
Mitä tekoäly on? Millaisia tekoälysovelluksia on olemassa? Miten tekoäly vaikuttaa yhteiskunnan eri osa-alueisiin? Millaisia ovat yhdistetyn todellisuuden mahdollistavat teknologiat ja sovellusalat?
Turun yliopiston nimissä on lähetetty yrityksille huijaussähköposteja, joissa mainitaan tarjouspyyntö.
Kokonaisvaltainen Kyberturvallisuus Kestävälle Kasvulle (4K) -hankkeen tavoitteena on tarjota pk-yrityksille entistä paremmat valmiudet tunnistaa ja ennakoida näihin kohdistuvia kyberturvauhkia.
Business Finland on myöntänyt 3 miljoonan euron rahoituksen Turun yliopiston johtamalle PRIVASA-hankkeelle, joka kehittää tekoälymenetelmiä arkaluontoisten aineistojen turvalliseen hyödyntämiseen terveysalalla. Hankkeessa ovat mukana mm. Turun ammattikorkeakoulu, VTT, PerkinElmer, BCB Medical ja useita muita yrityksiä.
Tietoturva ry:n vuoden 2020 opinnäytetyökilpailun voitti DI Lauri Halla-ahon diplomityö "On the effects of forced trust on implementations of small smart cities". Opinnäytetyökilpailuun osallistuneet työt olivat Tietoturva ry:n mukaan laadukkaita ja kilpailu oli tiukka. Tuomaristo arvioi opinnäytetöitä kriteereillä tietoturvasisältö, käyttökelpoisuus, uutuusarvo, sekä muu sisältö ja laajuus.
Tuoreessa väitöstutkimuksessa tarkasteltiin pilvilaskennan sekä esineiden internetin tietoturvaa ja esitetään ohjelmistopohjaisia lähestymistapoja tietoturvaan tukeutumalla osittain laitteistopohjaisiin teknologioihin. Esitetyt lähestymistavat tarjoavat tehokkaita keinoja tietoturvan parantamiseksi ja kyberhyökkäysten estämiseksi.