Professori Susanna Paasonen Suomen Tiedeseuran jäseneksi
Paasonen on työskennellyt Turun yliopiston mediatutkimuksen professorina vuodesta 2011.
Paasonen on työskennellyt Turun yliopiston mediatutkimuksen professorina vuodesta 2011.
Kirja osoittaa, että MTV jakoi saman eetoksen kuin Yle – yhtiöiden huomattavista eroista huolimatta.
Supersankarit ovat yksi 2000-luvun suurimmista populaarikulttuurin ilmiöistä. FM Laura Antolan tuore sarjakuvien historiaa valottava väitöskirja kertoo, kuinka supersankareita tehtiin tutuksi suomalaiselle yleisölle 1960-luvulta 1990-luvulle.
Audiovisuaaliseen mediaan keskittyvän Lähikuva-lehden teemanumero tarkastelee tapoja, joilla jalkapallo ja media ovat kietoutuneet yhteen.
Media on yksi keskeinen areena, jossa vanhenemiseen liittyviä mielikuvia ja kulttuurisia käsityksiä tuotetaan. Vanhenemisen kuvastoihin väitöstutkimuksessaan perehtyneen FM Hanna Varjakosken mukaan on tärkeää purkaa kielteissävytteisiä ja ikäsyrjiviä ikääntymiskäsityksiä ja -kuvastoja ja tuottaa myönteisempää mediasisältöä ikääntymisestä ja vanhemmista ihmisistä.
2010-luvun aikana Suomessakin yleistynyt kehopositiivisuusliike korostaa jokaisen kehon arvoa mahdollisesta ihanteista poikkeavasta koosta tai muusta ulkomuotoon liittyvästä tekijästä riippumatta. FM Kaisu Hynnä-Granberg perehtyi mediatutkimuksen alan väitöskirjassaan suomalaiseen kehopositiiviseen mediaan. Tutkimus osoitti, että kehopositiivinen media avaa mahdollisuuksia päästä kosketuksiin kehon ja sen tunteiden kanssa. Tämä on erityisen tärkeää kehoihanteita suurikokoisemmille henkilöille, joiden kehoja vallitseva kulttuuri kohtelee ratkaisua vaativana ongelmana.
CCR:n ja Turun yliopiston mediatutkimuksen ”Pelikaupunki Turku” -yhteishankkeessa tutkitaan pelitoiminnan kehittymisen ja kehittämisen vaiheita Turun kaupunkitilassa. Turun kaupunkitutkimusohjelman rahoittama hanke on kaksivuotinen.
Turun yliopiston yhteydessä toimiva International Institute for Popular Culture sekä musiikkitieteen ja mediatutkimuksen oppiaineet järjestävät 12.12.2018 iltapäiväseminaarin, jonka lähtökohta on George Orwellin vuonna 1949 julkaistu dystopia 1984. Teoksen kautta seminaariesitelmissä luodaan monipuolinen katsaus 1980-luvun populaarikulttuurin lähihistoriaan: musiikkiin, muotiin, elokuvaan ja pelikulttuuriin.
Mediatutkimus on monitieteinen tutkimusyhteisö, jossa yhdistellään taiteiden tutkimuksen ja kulttuurintutkimuksen näkökulmia. Oppiaineella on vahvat perinteet elokuva- ja televisiotutkimuksessa, populaarikulttuurintutkimuksessa, mediafilosofiassa, feministisessä mediatutkimuksessa, digitaalisen median tutkimuksessa sekä retoriikan tutkimuksessa.