Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus käynnistää uudenlaisen tutkimusta, taidetta ja gastronomiaa yhdistävän yhteistyön – Tule kuulolle monipuolista juusto- ja viinitutkimusta esittelevään webinaariin

18.05.2021

Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus esittelee 20.5.2021 avoimessa webinaarissa viini- ja juustotutkimusta sekä niihin liittyvää taidetta ja gastronomiaa. Webinaarissa ei unohdeta myöskään viineissä ja juustoissa vaikuttavia hiljaisia puurtajia – mikrobeja. 

Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksessa Turussa ja Seinäjoella on pitkä perinne sekä probioottitutkimuksessa että moniaistisen ruokakokemuksen aistinvaraisessa tutkimuksessa.  

– Olemme tutkineet äänimaiseman ja musiikin merkitystä osana ruokakokemusta. Tutkimuksen lisäksi olemme pitkään tehneet myös yhteistyötä sekä taiteilijoiden että keittiömestareiden kanssa, keskuksen johtaja, professori Seppo Salminen kertoo. 

Ihmisen, ruoanvalmistuksessa tärkeiden mikrobien sekä musiikin välinen vuorovaikutus on yksi keskuksen uusista avauksista, jossa tutkimus, taide ja ruokakulttuuri yhdistyvät uudella tavalla.  

– Yhdessä kansainvälisten yhteistyökumppaniemme kanssa olemme käynnistäneet yhteisen tutkimus-, taide- ja gastronomiakokonaisuuden, josta tulette ensi syksynä kuulemaan lisää, tutkimusjohtaja, professori Anu Hopia lupaa.

Torstaina 20.5.2021 klo 15–16.30 järjestetään aiheesta ennakkotilaisuus. Turun yliopiston tutkijoiden lisäksi mukana ovat yhteistyökumppanit Argentiinasta ja Ranskasta. 

Webinaari on englanninkielinen, mutta yleistajuinen. Mukaan voi liittyä osoitteessa: https://utu.zoom.us/j/63270845007/ 

Ohjelma

Welcoming words – Seppo Salminen (Functional Foods Forum, University of Turku, Fl)

Wine, microbes and music

  • Art (winery case, Mauricio Boullade, AR)
  • Science of wine (Lucrecia Delfederico, LD- Laboratory of Molecular Microbiology, Institute of Basic and Applied Microbiology, National University of Quilmes, AR)
  • Interactive wine glasses (video, Bruno Mesz, IIAC, National University of Tres de Febrero, AR)

Cheese, microbes and music

  • Effects of sound on bacteria (Bruno Mesz, AR)
  • Possible mechanisms between sound and microbes in action (Gabriel Vinderola, National University of Litoral, CONICET, Santa Fe, AR)
  • Art of fermentation (Sami Silén, Functional Foods Forum, University of Turku, FI)
  • Effect of VR environment on food and drink perception (Jean-Christophe Sakdavong, CLLE Lab, University of Toulouse, FR)

Closing words – Anu Hopia (Functional Foods Forum, University of Turku, FI)
In the interphase of science and art

Luotu 18.05.2021 | Muokattu 18.05.2021