International Advisory Board täydentyi uusilla asiantuntijoilla

20.06.2023

Kymmenen vuotta sitten perustettu kansainvälinen neuvottelukunta avustaa kauppakorkeakoulua strategisessa ja laadullisessa kehittämisessä. Neuvottelukunta kokoontui Turkuun toukokuussa 2023 ja mukana kokoonpanossa oli jälleen uusia kasvoja.

Esimerkkejä säännöllisesti kokoontuvan neuvottelukunnan kanssa käsiteltävistä asioista ovat kansainvälisen kilpailukyvyn terävöittäminen, sekä opetuksen sisältöjen ja laadun kehittäminen. Neuvottelukunta on yksi monista tavoista, joilla kauppakorkeakoulun sidosryhmät aidosti osallistetaan kehitystyöhön.

Stellenboschin yliopiston etiikan professori Piet Naudé toivoo saavansa uusilta kollegoiltaan uusia näkökulmia ja antavansa oman panoksensa vankan osaamisensa pohjalta.

- Tehtävämme on kriittisesti haastaa ja ohjata strategista suunnittelua tarjoamalla osaavaa ohjausta erilaisista taustoistamme käsin. Henkilökohtainen toiveeni on vaikuttavan henkisen tuotoksen ja kansainvälistymisen merkittävä kasvu sekä uusien teknologioiden tarjoamien mahdollisuuksien hyödyntäminen, Naudé pohtii.

Turun kauppakamarin johtaja ja vuoden 2022 TSE-alumnina palkittu Kaisa Leiwo toteaa kauppakorkeakoulun perinteisesti toimineen sekä hyvin lähellä alueen elinkeinoelämää että vahvalla kansainvälisyyttä painottavalla otteella. Leiwo muistelee omia opiskeluaikojaan 1980-90-luvuilla, jolloin Turun kauppakorkeakoulussa oli jo laaja kielivalikoima ja kansainvälisen kaupan suuntautumisvaihtoehto. Leiwo kertoo odottavansa, että neuvottelukunnan jäsenenä hän pääsee edistämään ja kehittämään koulun ja elinkeinoelämän hyviä yhteyksiä edelleen.

- Jotta Suomi voi selvitä kovassa kansainvälisessä kilpailussa, tulee meillä olla nimenomaan korkeatasoista tutkimusta ja osaamista, jonka onnistumme kanavoimaan liiketoiminnaksi ja vienniksi, ja sitä kautta hyvinvointiyhteiskuntaa ylläpitäviksi kasvaviksi verotuloiksi. Tässä Turun kauppakorkeakoulun merkitys on hyvin tärkeä. Olemme siis neuvottelukunnassa isojen asioiden äärellä, sanoo Leiwo.

Turun Kauppakorkeakouluseuran Merkuriuksen karnevaalit ovat omaleimainen, legendaarinen kauppakorkeakoulua ja elinkeinoelämää yhdistävä keveämpi tapahtuma, jossa on Leiwon mukaan onnistuttu yhteisen juhlistamisen rinnalla nostamaan hyvin esiin myös nuoria tutkijoita sekä keräämään rahaa tutkimukseen.

Neuvottelukunnan kolmas uusi jäsen on Nola Hewitt-Dundas, innovaatiojohtamisen ja -politiikan professori Queen's University Belfastista.

Jäseniin kuuluu sekä tiedeyhteisöä että elinkeinoelämän edustajia, joilla on tiivis yhteys kauppakorkeakouluun. Neuvottelukuntaan kuuluvat lisäksi pormestari Minna Arve (Turun kaupunki), emeritusprofessori Robert D. Galliers (Bentley University), toimitusjohtaja Petri Hollmén (Lyyti Oy), Hanna Mäkäräinen (TYKS), hallitusammattilainen Panu Routila sekä tohtori, laitosjohtaja Dorte Salskov-Iversen (Copenhagen Business School). Puheenjohtajana on toiminut neuvottelukunnan perustamisesta lähtien professori Anders Aspling (Tongji University).

- Kansainvälisen neuvottelukunnan tapaaminen on meille aina suuri ilo ja kunnia. Tälläkin kertaa saimme hienoa palautetta ja sparrausta toiminnastamme, joka auttaa meitä kehittämään kauppakorkeakoulua strategisesti, pitkäjänteisesti. Erityisenä kehityskohteena tällä kertaa keskusteltiin laatutyöstä sekä kansainvälistymisstrategiasta. Haluan esittää jälleen kerran ison kiitoksen neuvottelukunnan jäsenille heidän pyyteettömästä työstään Turun kauppakorkeakoulun ja myös koko yliopiston hyväksi, toteaa dekaani Markus Granlund.

 

Teksti: Suvi Lehto
Kuva: Antti Tarponen

Luotu 20.06.2023 | Muokattu 26.06.2023