Joukko iloiselta vaikuttavia tutkijoita istuu Educarium-rakennuksen aulassa.

Kasvatustieteiden tiedekunnan alumnitoiminta

​Opiskelijaelämä on kenties jo ohi, mutta yliopistolaisuus ei pääty valmistumiseen! Haluamme pitää tiiviisti yhteyttä alumneihimme, tervetuloa mukaan!

Tiedekunnan alumnitoiminta tarjoaa mahdollisuuksia valmistumisen jälkeiseen yhteydenpitoon opiskelutovereiden ja vanhan opinahjon kanssa. Voit pysyä ajantasalla kotiyliopistosi tutkimuksesta, koulutuksesta ja tapahtumista tilaamalla uutiskirjeemme, osallistua tapahtumiimme tai ryhtyä vaikkapa mentoriksi opiskelijalle.

Haluamme myös jatkuvasti kehittää alumnitoimintaamme - millä tavoilla sinä haluaisit osallistua tiedekunnan toimintaan ja sen kehittämiseen, tai mitä toivoisit tiedekunnan alumneilleen tarjoavan? Kerro ideasi meille! 

Tule mukaan EDutu!-webinaareihin

Alumnitoiminnan EDUtu!-webinaarit pureutuvat ajankohtaiseen aiheeseen kasvatustieteiden uusimpaan tutkimukseen pohjaten. Zoomissa toteutettavissa webinaareissa on teemaan johdattavat puheenvuorot sekä kaikilla osallistujilla mahdollisuus osallistua kysymällä ja kommentoimalla zoomissa. Webinaarit ovat kaikille avoimia.

>> Katso tulevat webinaarit sekä aiempien webinaarien tallenteet

Tutustu alumnitoimintaamme ja tule mukaan!

Tietoa alumnitoiminnasta

Toivotamme alumnimme lämpimästi tervetulleiksi mukaan tiedekunnan tapahtumiin ja toimintamme kehittämiseen. Alumninamme voit tukea tiedekuntamme tutkimuksen, opetuksen tai vaikkapa yritysyhteistyön kehittämistä tai voit tarjota opiskelijoillemme arvokkaita työelämäyhteyksiä. 

Tiedekuntamme alumnien tietoja ylläpidetään yliopiston alumnirekisterissä. Nykyisin valmistuvien yhteystiedot siirtyvät rekisteriin suoraan. Ennen vuotta 2016 valmistuneet voivat liittyä mukaan täällä. Voit tarkistaa omat tietosi ottamalla yhteyttä alumni@utu.fi.

Kerro myös omat ideasi ja toiveesi meille

Kasvatustieteiden tiedekunta pyrkii tiivistämään yhteistyötä valmistuneiden, tämänhetkisten opiskelijoiden sekä tiedekunnan välillä. Kehitämme alumnitoimintaa yhteistyössä yliopiston alumnikoordinaattorin, alumniyhdistysten ja opiskelijoiden ainejärjestöjen kanssa. Yhteystietomme löydät tämän sivun "ota yhteyttä alumnitoimikuntaan"-osiosta.

Tiedekunnan vuoden alumni

Tiedekunnassa on päätetty aloittaa vuoden alumnin nimeäminen vuonna 2024 vahvistamaan tiedekunnan alumnien identiteettiä ja alumnitoiminnan näkyvyyttä.

 

  • YVV-toimikunta tekee ehdotuksen/ehdotukset vuoden alumniksi. Valinnan tekee dekanaatti. Vuoden alumnin kriteerit:
    o toiminut kasvatus- ja koulutusalan ja/tai tutkitun tiedon hyödyntämisen hyväksi
    o osallistunut tiedekunnan alumnitoimintaan ja/tai tuonut esiin alumniuttaan ”Kasvatustieteiden tiedekunnan vuoden alumnin tunnustus myönnetään vuosittain tiedekunnan alumnille, joka on toiminnallaan edistänyt kasvatus- ja koulutusalaa ja/tai tutkitun tiedon hyödyntämistä.”
  • Julkistaminen neuvottelukunnan ja YVV-toimikunnan kevään tilaisuudessa (nyt 27.5.2024)
  • Vuoden alumnin kunniatehtävä on alumnipuheen pitäminen publiikissa
Liity alumniksi

Kasvatustieteiden tiedekunnan alumneja ovat kaikki kasvatustieteiden laitoksella tai opettajankoulutuslaitoksella tutkinnon suorittaneet, opiskelleet ja työskennelleet.

> Liity mukaan!

Alumninamme:

  • saat alumniuutiskirjeen 3-5 kertaa vuodessa. Uutiskirjeessä saat kutsuja tiedekuntamme tapahtumiin, tietoa tarjoamistamme erikoistumis- ja täydennyskoulutuksista sekä ajankohtaisia uutisia tutkimuksestamme, koulutuksestamme ja muista ajankohtaisista kuulumisistamme
  • voit osallistua tiedekuntamme järjestämiin tapahtumiin, joista tiedotamme alumnikirjeessä, tiedekunnan Facebook-sivulla sekä tällä sivulla
  • voit toimia mentorina nykyiselle opiskelijalle vuosittain käynnistyvissä mentorointiohjelmissa (lue lisää mentoroinnista). Mentorina toimimalla saat itsekin tuoreita ajatuksia ja virikkeitä omalla työurallasi kehittymiseen!
  • voit jakaa kokemuksiasi ja kertoa työstäsi tai urasi kehittymisestä opiskelijoille erilaisissa tilaisuuksissa tai työelämäkursseilla tai tarjota opiskelijoillemme harjoittelupaikkaa tai gradun aihetta 
  • voit auttaa meitä kehittämään opetustamme, tutkimustamme tai yhteistyötämme - ota yhteyttä ja kerro meille ideasi!
  • saat tietoa ja tukea työllistymiseen ja uran eri vaiheisiin liittyen Turun yliopiston työelämäpalveluiden kautta
  • voit tukea tutkijoita ja opiskelijoita tukemalla Turun yliopistoa 
Alumnitapahtumat

Järjestämme vuosittain keväällä alumneillemme ja muille tiedekuntamme tutkimuksesta ja koulutuksesta kiinnostuneille Kasvatuksen kevätpäivän, jonka ohjelmaan sisältyy alumneille oma alumni-iltapäivä.

Kutsumme alumneja säännöllisesti myös mm. ajankohtaisiin seminaareihimme ja erilaisiin vaihteleviin tilaisuuksiin.

Pysy kuulolla ja tule mukaan!

Aikaisempia tapahtumia:

Myllymäen Kilta

Myllymäen Kilta toimii  alumniyhdistyksenä Rauman kampuksella.

Myllymäen Kilta

Myllymäen Kilta ry. on vuonna 1955 perustettu yhdistys jonka tehtävänä on vaalia ja ylläpitää raumalaisen opettajankoulutuksen omaleimaista perinnettä. Yhdistys osallistuu moniin opettajankoulutuslaitoksen Rauman kampuksen ja normaalikoulun toimintoihin sekä asiantuntijana että organisaattorina. Lisäksi Myllymäen Kilta tukee suomalaisen opettajankoulutuksen, erityisesti Myllymäen historiaan liittyvää tutkimustyötä paitsi jakamiensa avustusten niin myös tarjoamansa asiantuntija-avun kautta. Perinneyhdistyksemme pyrkii keräämään ja järjestämään Myllymäen aineellista ja henkistä kouluperinnettä.

Emme toki keskity ainoastaan täällä paikanpäällä sijaitsevan aineiston keräämiseen, vaan toivomme saavamme Myllymäkeen liittyvää materiaalia myös yhdistyksemme jäseniltä. Otammekin mielellämme vastaan erilaista perinnemateriaalia, opiskeluun liittyviä muistoja, kaskuja, kurssitöitä jne. Pyrimme esittelemään keräämäämme aineistoa verkkosivuillamme.

Valokuva-albumimme (toistaiseksi poissa käytöstä) sisältää noin 1500 kuvaa. Valokuvien lisäksi Myllymäen Killalla on hallussaan laaja raumalaiseen opettajankoulutukseen liittyvä dokumenttiaineisto sisältäen mm. yli 100 tuntia haastattelunauhoituksia ja laajan nuottiarkiston. 

Yhdistyksen alumnipuoti myy teosta "Öljylampun valosta tiedon valtatielle", joka kertoo Rauman Normaalikoulun ja sen edeltäjien historiasta. Myynnissä on myös painojäljennöstä Päivi Mansikka-ahon entistä Seminaarin hallintorakennusta kuvaavasta akvarellityöstä sekä  Tauno Koskelan pakinoita sisältävää CD-levyä "Sanas Saukon galljos". Tiedustelut yhteystietojen kautta.

Tarjoamme myös apua kurssitapaamisten järjestelyissä. Yhteystiedoissa ovat tarvittavat tiedot.

Yhteystiedot:
Myllymäen Kilta ry
Opettajankoulutuslaitos
Seminaarinkatu 1, 26100 Rauma

myllymaenkilta@utu.fi
Webmaster: laukem@utu.fi

Myllymäen killan arkisto- ja aineistoluettelo

  • Killan valokuva-albumit (toistaiseksi poissa käytöstä)
    Aineisto koostuu Rauman opettajankoulutuslaitoksen arkistosta kerätyistä sekä yksityisiltä lahjoittajilta saaduista Rauman Seminaaria ja Rauman opettajankoulutuslaitosta esittävistä valokuvista.
    Albumista löytyy myös joitakin Rauman seminaarin toimintaan liittyviä historiallisia dokumentteja.
     
  • Rauman opettajankoulutuslaitoksen 100-vuotishaastattelunauhoitukset
    Eho Vaahtorannan tekemiä opettaja- ja oppilashaastatteluja vuodelta 1989.  Haastateltavat kertovat Rauman seminaarista oppilaan ja opettajan näkökulmasta. Aineisto on tallennettu Turun maakunta-arkistoon (alkup. aineisto) .
    Nauhoituksia on yht 60:llä C-kasetilla (n. 70h), ddigitointi Lauri Kemppinen. Aineisto tallennettu digitoituina haastattelunauhoina.
    >> Rauman opettajankoulutuslaitos 100v -haastattelunauhojen sisällysluettelo
     
  • Opetusvälineistöä, opetustaulut
    Rauman Seminaarin opetustauluja 1896–1960.
    Sijoitettuna Myllymäen Killan varastoon, Torni-rakennuksen kellerikerrokseen. Digitointi: Lauri Kemppinen 2007–2009.
  • Aksel Törnuddin arkisto
    Yksityiskirjeitä, postikortteja, nuotteja (painettuja), opinnnäytteitä, muistivihko. leikekirja, juhlapuhe, todistuksia, valokuvia, nuottikäsikirjoituksia, Aksel Törnuddin teoksia
    Sijoitettuna Myllymäen Killan varastoon, Torni-rakennuksen kellerikerrokseen. Aineistoa ei ole toistaiseksi digitoitu.
    >> Aksel Törnuddin arkisto

  • Myllymäen killan nuottiarkisto
    Arkiston on järjestänyt ja luetteloinut Lasse Selänne (2007–2008).
    Nuotteja lainataan tarpeen mukaan orkestereille tai yksityishenkilöille. Yhteyshenkilö: Killan puheenjohtaja.
    Sijoitettuna Myllymäen Killan varastoon, Torni-rakennuksen kellerikerrokseen. Aineistoa ei ole toistaiseksi digitoitu.
    >> Nuottiarkiston aineistoluettelo

  • Opiskelumateriaaleja
    Muistiinpanovihkoja, tuntisuunnitelmia.
    Sijoitettuna Myllymäen Killan varastoon, Torni-rakennuksen kellerikerrokseen. Aineistoa ei ole toistaiseksi digitoitu.

  • Oppilaslehtiä
    Jussi, Aigas Gutaki (1911–1974).
    Sijoitettuna kirjaston varastoon, aineistoa ei ole toistaiseksi digitoitu.
    >> Oppilaslehdissä käytettyjä nimimerkkejä (linkki tulossa)
    >> Taimi, Jussi ja Aigas Gutaki -lehtien sisällysluettelot (linkki tulossa)

Ammatilliset sekä suurelle yleisölle suunnatut julkaisut

Lasten ja nuorten liikuntakäyttäytyminen Suomessa : LIITU-tutkimuksen tuloksia 2022 (2023)

Kokko Sami, Martin Leena, Villberg Jari, Simonsen Nina, Husu Pauliina, Vasankari Tommi, Suomi Kimmo, Ng Kwok, Tokola Kari, Vähä-Ypyä Henri, Koski Pasi, Hirvensalo Mirja, Laukkanen Arto, Palomäki Sanna, Huotari Pertti, Lyyra Nelli, Rajala Katja, Kämppi Katariina, Hakonen Harto, Tammelin Tuija, Turunen Marianne, Kulmala Janne, Blomqvist Minna, Mononen Kaisu, Toivonen Virve, Kananen Marko, Leppänen Mari, Parkkari Jari, Launistola Henna, Pikkupeura Vilma, Lindeman Anni, Asunta Piritta, Koskimaa Raine, Sokka Miikka, Karhulahti Veli-Matti, Paakkari Leena, Tynjälä Jorma, Paakkari Olli, Ojala Kristiina, Laasonen Antti, Appelqvist-Schmidlechner Kaija
(Julkaistu kehittämis- tai tutkimusraportti taikka -selvitys (D4))

Die digitale Mittelstadt der Zukunft verstehen : Ein transdisziplinärer Forschungsrahmen (2023)

Bücker Julia, Zelinka Jozef, Parreira do Amaral Marcelo, Becker Jörg, Distel Bettina, Feldhaus Christoph, Grundmann Matthias, Hoffmann Jessica, Hosseini Henry, Hupperich Thomas, Kersting Norbert, Koddebusch Michael, Koelmann Holger, Löschel Andreas, Maeser Jonas, Nowak David, Nguyen Binh An Patrick, Rusche Mathias, Scholta Hendrik
(Julkaistu kehittämis- tai tutkimusraportti taikka -selvitys (D4))

Lapsi tarvitsee lukemista myös lomalla (2023)

Turun Sanomat
Aerila Juli-Anna, Heinonen Pilvi, Kivimäki Riia, Pietilä Penni, Routarinne Sara, Suomalainen Roosa
(Yleistajuinen artikkeli tai blogikirjoitus (E1))