Tutkimus bioteknologian laitoksella

Bioteknologian laitoksen korkeatasoinen tutkimus kohdistuu proteiinien rakenteeseen ja toimintaan, fotosynteesiin ja bioenergetiikkaan, in vitro diagnostiikkaan ja elintarviketieteisiin.

Bioteknologian laitoksen tieteellinen tutkimus on perustutkimuksen ja sovelletun tieteen monimuotoinen yhdistelmä. Painopistealueet kattavat laajasti bakteerien, alempien eukaryoottien, monisoluisten eläinten ja kasvien nykyaikaisen biokemiallisen tutkimuksen. Tutkimus ulottuu biomolekyylien rakenteen ja toiminnan välisistä vuorovaikutuksista aineenvaihduntaan ja säätelyyn sekä niihin liittyviin analyyttisiin, elintarviketieteellisiin ja diagnostisiin sovelluksiin.

Laitoksemme neljällä osastolla tehdään tutkimusta yli kolmessakymmenessä tutkimusprojektissa, joita rahoittavat muun muassa Euroopan Unioni, Suomen Akatemia, Business Finland sekä yritykset ja säätiöt.

Uusimmat julkaisut

Metabolic changes in response to varying whole-grain wheat and rye intake (2024)

npj Science of Food
Koistinen Ville M., Haldar Sumanto, Tuomainen Marjo, Lehtonen Marko, Klåvus Anton, Draper John, Lloyd Amanda, Beckmann Manfred, Bal Wendy, Ross Alastair B., Brandt Kirsten, Fawcett Lee, Seal Chris, Hanhineva Kati
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )