Asiasana: psykologian ja logopedian laitos

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Iso-Britanniassa toteutettu laaja tutkimus osoittaa KiVa Koulun vähentävän tehokkaasti kiusaamista alakoulussa

13.11.2024

KiVa Koulu -ohjelma on osoittanut Iso-Britanniassa toteutetussa laajassa kokeilussa kykynsä parantaa sosiaalisia vuorovaikutussuhteita sekä vähentää kiusaamisen uhriksi joutumista.  Tutkimusta johtaneen professori Judy Hutchingsin nimeää KiVa Kolun vahvuudeksi sen tavan kohdentaa toimet koko kouluun ja riisua kiusaajilta sosiaalisen palkkion.

Research Centre for Culture and Health Seminar

Aika

16.1.2024 klo 14.00 - 16.00
Research Centre for Culture and Health Seminar January 16, 14:00-16:00 EET Literature, Anthropology and Pain Anna Ovaska, Tampere University “Reading Chronic Pain: Narrative and (In)Visibility” Henni Alava, Tampere University “Finnish Sisu, Finnish Pain: What (if anything) is Culturally Specific in...

Puhevammaisten viikko: Moniammatillista ja asiakaslähtöistä työotetta opiskellaan Turun yliopistossa

04.10.2023

Mitä sinä tiedät puheterapiasta, logopedian opiskelija Sanni Männistö kysyy. Meneillään on puhevammaisten viikko, ja logopedian opiskelijat haluavat nostaa sekä oman alansa että muiden puhevammaisten henkilöiden kanssa työskentelevien ammattilaisten merkityksen esiin. – Moniammatillisen toiminnan tärkeyttä ei voi liiaksi korostaa. Ja on tärkeää, että jo opiskeluvaiheessa oppii, missä kaikkialla moniammatillisuutta voi hyödyntää, Männistö sanoo.

Siirtymävaihe kotihoidosta varhaiskasvatukseen haastaa lapsen ja vanhemman

23.08.2023

Lapsen ensimmäiseen siirtymään kotihoidosta varhaiskasvatukseen tulee kiinnittää huomiota paitsi lapsen myös vanhemman näkökulmasta, osoittavat kaksi Turun yliopistossa tehtyä tutkimusta. FinnBrain-tutkimus osoitti, että pienten lasten sosiaaliset taidot olivat samalla tasolla olivatpa he kotihoidossa tai varhaiskasvatuksessa. Sote-akatemiassa tehty tutkimus osoitti, että siirtymävaihe herättää vanhemmissa pohdintaa, tunteita ja eläytymistä lapsen tuleviin kokemuksiin.

Äidin vuorovaikutuskäyttäytymisen ennustettavuus suojaa lapsen varhaista kehitystä (Väitös: PsM Eeva Holmberg, 16.6.2023, psykologia)

Vanhemman vuorovaikutuskäyttäytymisen ennustettavuus on suojaava tekijä lapsen varhaiselle kehitykselle, ilmenee psykologian maisteri Eeva Holmbergin Turun yliopistoon tekemästä väitöstutkimuksesta. Tutkija havaitsi, että mikäli äidin tuottamat kuulo-, näkö-, ja kosketusärsykkeet vuorovaikutuksessa vauvan kanssa olivat ennustettavia, se oli yhteydessä lapsen parempiin itsesäätelytaitoihin varhaislapsuudessa.