Biologian, maantieteen ja geologian tohtoriohjelma - Opiskeluoikeuden myöntöperusteet ja hakuohjeet

Seuraava haku on auki  28.10 - 8.11 (opiskeluoikeus 1.1.2025 alkaen). Hakulomake sulkeutuu klo 16:00 (Suomen aikaa) haun päättymispäivänä.

BGG-tohtoriohjelmaan voi hakea vuonna 2024 maaliskuussa, syyskuussa ja lokakuussa. Syyskuun haussa on mahdollista hakea opiskeluoikeuden lisäksi väitöskirjatutkijan työsuhteista tehtävää. 

Syyskuun haku: Hakiessasi sekä opiskeluoikeutta että väitöskirjatutkijan työsuhteista tehtävää, tulee sinun toimittaa hakemus liitteineen kahdessa eri hakujärjestelmässä. Tohtorintutkinnon opiskeluoikeutta haetaan Opintopolku-järjestelmässä ja väitöskirjatutkijan työsuhteista tehtävää haetaan Turun yliopiston rekrytointijärjestelmässä (Talentti/TalentAdore). 

Ennen kuin haet opiskeluoikeutta
  • Varmista, että olet kelpoinen hakemaan tohtorintutkinnon opiskeluoikeutta matemaattis-luonnontieteellisestä tiedekunnasta. Linkki tiedekunnan sivuille, joissa kerrotaan, kuka voi hakea opiskeluoikeutta.
  • Ota yhteyttä mahdolliseen ohjaajaasi ja sovi ohjaussuunnitelman laatimisesta hyvissä ajoin ennen haun avautumista. Ohjaussuunnitelmalomakkeessa väitöskirjatutkijalle nimitetään pääohjaaja, joka on työsuhteessa Turun yliopistoon ja toinen ohjaaja sekä mahdollisesti muita ohjaajia. Poikkeustapauksessa pääohjaajaksi voidaan nimittää henkilö, jolla ei ole työsuhdetta Turun yliopistoon. Tällöin edellytetään, että pääohjaaja on Turun yliopiston dosentti ja väitöskirjatutkijalle nimetään myös toinen ohjaaja, jolla on työsuhde Turun yliopistoon. Pääohjaajan tulee aina olla vähintään dosentti ja muun ohjaajan tohtorin tutkinnon suorittanut. Lisäksi nimitetään valvoja. Valvojana toimii tiedekuntaan työsuhteessa oleva professori. Poikkeustapauksessa, jos sopivaa professoria ei ole käytettävissä, niin valvojaksi voidaan nimittää tenure track –polulla tasolla kaksi oleva apulaisprofessori. Professori voi jatkaa valvojana toimimistaan jäädessään eläkkeelle, mutta emeritusprofessoria ei nimitetä eläköitymisen jälkeen valvojiksi. Valvojan tulee edustaa sitä laitosta/yksikköä, jonne tohtorikoulutettavan tutkimusala on kiinnitetty. Valvoja voi toimia myös ohjaajana.
  • Valmistele väitöskirjatyön rahoitussuunnitelma, sillä tohtorintutkinnon opiskeluoikeus ei sisällä työsuhdetta tai apurahaa. Syyskuun haussa on mahdollista hakea opiskeluoikeuden lisäksi väitöskirjatutkijan työsuhteista tehtävää enintään neljän vuoden ajaksi.
  • Perehdy BGG:n opiskeluoikeushakujulistustukseen huolellisesti. Linkki hakujulistukseen löytyy tämän sivun alalaidasta. Valmistele kaikki tarvittavat liitteet ohjeiden mukaisesti. Mikäli vaadittavia liitteitä ei toimiteta, hakemusta ei oteta käsittelyyn.
  • Varmista, että sinulla on hakuun vaadittavat tutkintotodistukset ja opintosuoritusotteet sekä mahdollisesti todistusten ja opintosuoritusotteiden viralliset käännökset pdf-muodossa. 
  • Mikäli haet opiskeluoikeutta BGG-tohtoriohjelmassa, ja sinun tulee todistaa kielitaitosi kielitestillä, muista varata testiaika hyvissä ajoin. Linkki englanninkieliseen internet-sivuun, jossa kerrotaan kielitaitovaatimuksista sekä listataan pohjatutkinnot, jotka vapauttavat hakijan kielitestistä.
Hakuvaiheessa
  • Perehdy BGG:n hakujulistukseen ennen sähköisen hakemuksen täyttämistä.
  • Huomaathan, että hakiessasi sekä opiskeluoikeutta että väitöskirjatutkijan työsuhteista tehtävää, tulee sinun toimittaa hakemus liitteineen kahdessa eri hakujärjestelmässä. Tohtorintutkinnon opiskeluoikeutta haetaan Opintopolku-järjestelmässä ja väitöskirjatutkijan työsuhteista tehtävää haetaan Turun yliopiston rekrytointijärjestelmässä (Talentti/TalentAdore). 
  • Varmista, että olet liittänyt kaikki vaaditut liitteet hakemukseesi.

BGG-tohtoriohjelma suosittelee, että hakijat täyttäisivät englanninkielisen lomakkeen, mutta voit myös halutessasi täyttää suomenkielisen hakulomakkeen. Huomaathan valita täytettäväksi juuri BGG:n hakulomakkeen.

 

Hakemuksen liitteet

Ole ystävällinen ja tutustu hakemuksen liitteisiin, jotka on kuvattu voimassa olevassa hakujulistuksessa.

Kielitaidon todentaminen

Väitöskirjatutkijalta edellytetään kykyä sujuvaan kommunikaatioon niin suullisesti kuin kirjallisesti englannin kielellä sekä opintojen ja tutkimuksen etenemisen että tiedeyhteisöön integroitumisen vuoksi. Turun yliopistossa noudatetaan rehtorin päätöksessä määriteltyjä kielitaidon todentamisen tapoja - poikkeuksia rehtorin päätökseen ei tehdä. Hyväksyttävät kielitestit ja niiden vähimmäisvaatimukset löytyvät englanninkielisiltä sivuilta.

Linkki www-sivuille: Language requirements for admission / Right to study for a doctoral degree

Kielitaito katsotaan riittäväksi, eikä kielitestiä vaadita, mikäli hakija on suorittanut:

  • toisen asteen koulutuksen Suomessa
  • toisen asteen koulutuksen englanniksi Australiassa, Kanadassa, Iso-Britanniassa, Irlannissa, Uudessa-Seelannissa tai Yhdysvalloissa.
  • korkeakoulututkinnon suomalaisessa yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa
  • korkeakoulututkinnon englanniksi esimerkiksi EU/EEA-maassa, Sveitsissä, Australiassa, Kanadassa, Iso-Britanniassa, Uudessa-Seelannissa tai Yhdysvalloissa.
Haun jälkeen
  • Mikäli sinulle myönnetään opiskeluoikeus, ole valmis toimittamaan alkuperäiset tai alkuperäisiksi todistetut tutkintotodistukset ja opintosuoritusotteet Turun yliopistoon.