Oskar
Laaksonen
dosentti, bioteknologian laitos
yliopistonlehtori, elintarviketieteet
PhD, Docent
Linkit
Asiantuntijuusalueet
Elintarvikkeiden aistittava laatu
Aistinvaraisen laadun tutkimusmenetelmät
Flavorien kemia
Maku
Marjat
Fenoliset yhdisteet
Nestekromatografia
Kaasukromatografia
Tilastolliset monimuuttujamenetelmät elintarviketieteissä
Opetus
- Elintarvikkeiden aistinvarainen arviointi
- Tilastollisten monimuuttujamallien soveltaminen elintarviketieteissä
Tutkimus
- Elintarvikkeiden prosessoinnin vaikutus aistittavaan laatuun
- Kasviperäisten elintarvikkeiden flavorien ja makujen kemia
- Elintarvikkeiden sensomiikka
Julkaisut
Impact of yeast selection on composition of vinegar fermented from pomace of a Finnish apple cultivar (2024)
Food Bioscience
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Selecting autochthonous lactic acid bacteria for co-inoculation in Chinese bayberry wine production: Stress response, starter cultures application and volatilomic study (2024)
Food Research International
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Chemical and sensory characteristics of lingonberry (Vaccinium vitis-idaea) alcoholic beverages produced using Saccharomyces cerevisiae, Torulaspora delbrueckii and Metschnikowia pulcherrima yeasts (2024)
Food Bioscience
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Potential of cyclodextrins in food processing for improving sensory properties of food (2024)
Food Innovation and Advances
(Vertaisarvioitu katsausartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A2))
Effects of fermentation and enzymatic treatment on phenolic compounds and soluble proteins in oil press cakes of canola (Brassica napus) (2023)
Food Chemistry
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
The Stability of Phenolic Compounds in Fruit, Berry, and Vegetable Purees Based on Accelerated Shelf-Life Testing Methodology (2023)
Foods
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Aroma characteristics of volatile compounds brought by variations in microbes in winemaking (2023)
Food Chemistry
(Vertaisarvioitu katsausartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A2))
Screening respondents to increase data quality in consumer tests (2023)
Food Quality and Preference
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Effect of ripening temperature on the chemical composition of lingonberries (Vaccinium vitis-idaea L.) of northern and southern origin (2023)
Food Research International
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Reutilization of berry press residues in minced Baltic herring (Clupea harengus membras) – Effect on lipid oxidation and sensory characteristics during cold storage (2023)
LWT - Food Science and Technology
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))