Yliopiston uudet COFUND-väitöskirjatutkijat ja -tutkijatohtorit toivotettiin tervetulleiksi Turkuun kaupungin vastaanotossa

20.11.2024

Kaupungintalolla marraskuussa 2024 järjestetyssä vastaanotossa juhlistettiin yliopiston EU-rahoitteisten COFUND-tohtori- ja -tutkijatohtoriohjelmien kansainvälisiä tutkijoita.

Marraskuun alussa järjestetyssä kaupungin vastaanotossa juhlan aiheiksi nousivat kansainvälinen yhteistyö ja tutkimus sekä Turun yliopistoon vuodesta 2022 alkaen Euroopan komission Marie Skłodowska-Curie COFUND -osarahoituksella perustetut 80 väitöskirjatutkija- ja tutkijatohtoripaikkaa, joiden tarkoituksena on edistää EU:n parhaita tutkimus- ja koulutuskäytäntöjä. Tilaisuuteen oli kutsuttu ohjelmien monitieteinen joukko väitöskirjatutkijoita, tutkijatohtoreita ja henkilökuntaa, jotka kaupungin apulaispormestari Elina Rantanen toivotti tervetulleiksi kaupunkiin.

Rantanen kertoi juhlapuheessaan kansainvälisyyden tärkeästä roolista Turun kaupungin strategiassa.

– Turku on aina ollut kansainvälinen kaupunki. Kaupunkimme rakentuu energialla, älyllä, luovuudella ja innovaatiotaidolla. Kansainvälinen ajattelutapa auttaa meitä ymmärtämään tulevaisuuden kehityskulkuja paremmin. Haluankin toivottaa teidät kaikki tervetulleiksi Turkuun, Rantanen sanoi.

Yliopiston tutkimuksesta vastaava vararehtori Kalle-Antti Suominen toivotti myös tutkijat tervetulleiksi ja kiitteli kaupunkia tapahtuman järjestämisestä.

– Yliopisto haluaa olla yhä enenevissä määrin kansainvälinen. Toivon, että voimme yhteistyössä kaupungin ja muiden alueellisten toimijoiden kanssa auttaa teitä rakentamaan verkostojanne Turkuun ja tekemään täällä tutkimusta, Suominen sanoi.

Tapahtumassa kuultiin myös hankkeiden johtajien tervetulosanat. Ilta jatkui vapaalla seurustelulla ja verkostoitumisella eri ohjelmien tutkijoiden välillä.

Kuvaaja/Tekijä

Lotta Junnila

Yliopiston Marie Skłodowska-Curie COFUND -ohjelmien tutkimusteemat kattavat monipuolisen joukon kansainvälisiä tutkijoita ja erilaisia tutkimusaiheita. Tutkijatohtoreille suunnattu Turku Intersectoral Excellence Scheme (TIES) kattaa ihmistieteisiin liittyviä monitieteisiä teemoja. Turun ihmistieteiden tutkijakollegiumin yhteydessä toimiva TIES-ohjelma on saanut vaikutteita maailmanlaajuisesti tunnetusta Institute for Advanced Studies -tutkimuksen huippuosaamismallista. Näin luotiin uraauurtava ja laadukas malli, jota yliopiston myöhemmät COFUND-ohjelmat mukauttivat.

Tutkijatohtoreiden SYS-LIFE-ohjelman (Systemic approaches to improve cardiometabolic and brain health during lifespan) tavoitteena on luoda läpimurtoja terveyteen liittyvässä tutkimuksessa. Tohtoriohjelmassa Solutions for Green and Digital Transition (UTU-GreDiT) keskitytään vihreään ja digitaaliseen siirtymään. Human-Centric Artificial Intelligence for Sustainable Future (HAIF) -tohtoriohjelmassa keskitytään kestävään tekoälyyn, ihmiskeskeiseen tekoälyyn, turvalliseen ja varmaan tekoälyyn sekä kestävään ja skaalautuvaan tekoälyyn.

Luotu 20.11.2024 | Muokattu 20.11.2024