Turun yliopisto mukana SHIFTissä 25.–26.8.2021
Tänä vuonna hybriditapahtumana Hotelli Kakolassa ja virtuaaliympäristössä järjestettävän bisnesfestivaalin pääteemat ovat kiertotalous, tekoäly ja digitaalinen luottamus sekä ruokateknologia.
Tänä vuonna hybriditapahtumana Hotelli Kakolassa ja virtuaaliympäristössä järjestettävän bisnesfestivaalin pääteemat ovat kiertotalous, tekoäly ja digitaalinen luottamus sekä ruokateknologia.
30 000 euron Intoa!-yrittäjyystekopalkinto myönnettiin kevään yrittäjyyspäivässä Turun kauppakorkeakoulun Entrepreneurs in Residence (EiR) -ohjelmalle. Palkinto jaettiin yhteistyössä LähiTapiola Varsinais-Suomen kanssa. Vuodesta 2016 alkaen jaetun palkinnon avulla Turun yliopisto on tukenut yhdessä ulkoisten yhteistyökumppaneiden kanssa yrittäjämäisiä tekoja yhteensä nyt jo lähes neljännesmiljoonalla.
Turun yliopistosta on julkaistu case-kuvaus korkeakouluille suunnattuun OECD:n ja Euroopan komission ylläpitämään HEInnovate-portaaliin. Case kuvaa, miten Turun yliopisto edistää yrittäjyyttä ja yrittäjämäisyyttä sekä omassa yhteisössä että laajemmin Turun alueella ja miten digitalisaatio on tässä tukena.
Jos yliopistotutkija Jaana Lepistö saisi päättää, jokaisen opettajan arkeen kuuluisi halu innostaa oppijat toisinnäkemisen taitoon. Ei tehdä niin kuin on aina tehty vaan mietitään uudella tavalla. – Eräs opiskelija laittoi seitsemäsluokkalaiset suunnittelemaan ongelmanratkaisuna tuotetta, jota käytettäisiin, jos ihmisellä olisi kolme kättä, Lepistö sanoo. – Tämä johdatteli oppilaat pohtimaan tavanomaisesta poikkeavia tuotteita, joita yleensä uudet innovaatiot ovat.
Yoop.fi-verkkopalvelun tarkoituksena on auttaa korkeakouluopiskelijoita hyödyntämään muodollisen opetuksen ulkopuolella hankittua yrittäjyysosaamista osana korkeakouluopintoja. Työkalu on kehitetty Turun yliopiston johtamassa korkeakoulutuksen kehittämishankkeessa yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen yhteistyönä.
Entrepreneurs in Residence (EiR) on ohjelma, joka tuo yrittäjät monipuolisesti osaksi kauppakorkeakoulun toimintaa. Tiivis yhteistyömuoto hyödyttää molempia osapuolia. Ohjelma käynnistyi Turun kauppakorkeakoulussa syksyllä 2020.
Juuri käynnistyneessä Entrepreneurs in Residence (EiR) -ohjelmassa yrittäjät osallistuvat monipuolisesti kauppakorkeakoulun toimintaan. Tiivis yhteistyömuoto hyödyttää molempia osapuolia.
Turun yliopisto tukee tutkimuksen kaupallistamista tarjoamalla vakiintuneen prosessin Business Finlandin Research to Business (R2B) -rahoituksen hakemiseksi. Rahoituksen myötä Turun yliopiston projekteista on syntynyt seitsemän yritystä, joista yksi valittiin kesällä 2020 kansainvälisesti merkittävien spin off -yritysten listalle.
Hacking Higher Education Finland on innovaatiokilpailu, jonka tarkoituksena on nostaa esiin korkeakoulutuksen kehittämiseen tähtääviä ratkaisuja ja projekteja. Tämän vuoden kilpailussa teemana on jatkuvan oppimisen kehittäminen korkeakoulutuksessa. Turun yliopistosta kilpailun finaaliin ylsivät Sote-akatemia ja Yoop.fi-työkalu, jotka kisaavat “Higher Education Developer of the year 2020” -tittelistä.
Itä-Suomen ja Turun yliopiston yhteisessä monitieteisessä tutkimushankkeessa tarkasteltiin akateemisen yrittäjyyden sosiaalisia prosesseja. Nelivuotinen ACE-hanke (2016–2020) oli Suomen Akatemian rahoittama.