Historian ja tulevaisuuden museo avautuu Turussa vuonna 2030. Museoon tulevaa päänäyttelyä suunnitellaan yhdessä tutkijayhteisön, sidosryhmien, kaupunkilaisten ja museoiden henkilökunnan kanssa.
Historian ja tulevaisuuden museoon tulevan päänäyttelyn suunnittelutyö saa kuluvan vuoden aikana vauhtia yhteiskehittämisestä. Yhteiskehittämisessä hyödynnetään mahdollisimman laaja-alaisesti eri tahojen asiantuntemusta, jotta museon tavoite olla moniääninen ja monialainen toteutuu tulevan päänäyttelyn sisällöissä. Suunnittelua tehdään yhdessä tutkijayhteisön, sidosryhmien, kaupunkilaisten ja museoiden henkilökunnan kanssa.
Museohankkeen edustajat järjestävät huhtikuussa kolme erityisesti tutkijoille suunnattua työpajaa, joissa pohditaan, mikä Turun historiassa, nykyhetkessä ja tulevaisuudessa on tärkeää ja mistä näkökulmista näitä asioita tulisi lähestyä? Kenen tarinoita museon tulisi kertoa?
Voit osallistua yhteen tai kaikkiin kolmeen työpajaan, joista jokaisella on oma teema. Työpajat järjestetään Hamburger Börs -hotellin Wallina-kokoustilassa (Kauppiaskatu 6).
Työpaja 1: Valokeilassa ilmiöt – Mikä tekee Turusta Turun?
14.4. klo 9.30–12.00
Mitkä ilmiöt määrittävät Turkua ja turkulaisuutta nyt, ennen ja tulevaisuudessa?
> Ilmoittaudu työpajaan
Työpaja 2: Kaupunki ympärillämme – Mikä Turussa muuttuu, mikä pysyy?
21.4. klo 9.30–12.00
Mitä rakennetusta ympäristöstä, kaupunkiluonnosta, merkityksellisistä paikoista ja niiden historioista tulisi nostaa tulevan museon päänäyttelyn sisältöihin ja millaisten yllättävienkin näkökulmien kautta?
> Ilmoittaudu työpajaan
Työpaja 3: Kotona Turussa – Keiden kulmilla kuljet?
28.4. klo 9.30–12.00
Mistä kuuluvista ja hiljaisista äänistä, erilaisista asukkaista, kodeista ja kotikortteleista tulisi kertoa museon päänäyttelyssä?
> Ilmoittaudu työpajaan
Kuva: Turun Sanomat / Turun museokeskus