Digikyvykkyys-hanke pilotoi uutta konseptia: teknologiayritys Everon sai uusia ideoita opiskelijayhteistyössä

27.05.2019

Digikyvykkyys-hankkeen tavoitteena Turun yliopiston kauppakorkeakoulussa on luoda uusia toteutuksia yrityksissä tunnistettuihin digikyvykkyyden tarpeisiin. Hankkeen ensimmäiseen Kokeile&Kysy-pilottiin osallistui teknologiayritys Everon, joka sai yhteistyössä opiskelijoiden kanssa uusia ideoita tuotekehitykseen ja tuotteiden käyttöön liittyvän ymmärryksen vahvistamiseen. Tutustu Everonin ja opiskelijoiden kokemuksiin!

Turun yliopiston kauppakorkeakoulu on mukana Digikyvykkyys-hankkeessa, joka vastaa terveysteknologian, meriteollisuuden ja metalliteollisuuden alalla toimivien yritysten osaajapulaan. 

Hanke järjesti toukokuussa ensimmäisen Kokeile&Kysy-pilotin, johon osallistui teknologiayritys Everon. Lue alta, miten yhteistyö sujui!

Turun yliopiston erikoistutkija Ville Harkke, hoitotieteen maisteriopiskelijat Petra Auramo, Satu Huusko, Jenni Koskinen, Karoliina Marjaniemi ja Iina Ryhtä ja Everonilta Aki Kuivalainen ja Tommi Lundén. Lisäksi tapahtumaan osallistui maisteriopiskelija Imane Elonen etänä.

Digikyvykkyys-hankkeessa on toistaiseksi luotu kolme toimenpidettä terveysteknologiayritysten tarpeiden perusteella. Nyt testattiin Kokeile&Kysy-toimintaa, jota jatketaan eri variaatioina kesän ja syksyn aikana. Karavaani-palvelu tuo Turun korkeakoulujen valikoitujen syventävien ICT-kurssien tarjontaa terveysteknologiayrityksille tuettuna palveluna. Karavaanissa tavoite on saada vastauksia yrityksiä ja heidän osaajiaan askarruttaviin kysymyksiin heidän oman työnsä näkökulmasta. Karavaani-kokeilu huhtikuussa oli onnistunut ja sitäkin jatketaan syksyllä. Kolmantena on Lukupiiri- ja Match making -toiminnot, joiden kokeiluja tehdään syksyllä.

Hanketta koordinoi Oulun yliopisto ja sen osatoteuttajina toimivat Turun yliopisto, Turun ammattikorkeakoulu, Tampereen ammattikorkeakoulu ja Oulun ammattikorkeakoulu. Turun seudulla yhteistyökumppanina toimii Turku Science Park Oy. Hankkeen päärahoittajana toimii Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja se on osa Kestävän kaupunkikehittämisen yhteistyöstrategiaa (6AIKA). Rahoittajan edustajana hankkeessa toimii Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Hanke toteutetaan ajalla 1.9.2018 – 31.12.2020.

Luotu 27.05.2019 | Muokattu 27.05.2019