Kaupunkiluonnon monimuotoisuus aiheena MUST-festivaaleilla 7.–8.6. Turussa

31.05.2024

MUST-festivaali kutsuu kaikki kaupunkilaiset Turun keskustaan 7.–8.6.2024 kokemaan monilajista kaupunkielämää ja keskustelemaan kaupunkiluonnosta tutkijoiden kanssa. Tapahtuman järjestää luonnon monimuotoisuuden turvaamiseen tähtäävä MUST-tutkimushanke (Enabling Multispecies Transition). 

MUST-festivaali tuo yhteen uusimman tutkimustiedon ja kaupunkilaisten näkemykset. Tapahtuma tarjoaa osallistujille tilaisuuden kuvitella ja rakentaa kaikkien elävien olentojen kesken jaettua kaupunkia. Tapahtuman tavoitteena on, että osallistujat jakavat ajatuksiaan, oppivat monilajisuudesta ja rohkaistuvat toimimaan luonnon monimuotoisuuden puolesta. 

– Tämä kytkeytyy vahvasti myös kaupunkiympäristöjen kehittämiseen yhdessä kaupunkilaisten kanssa, kertoo apulaisprofessori Nora Fagerholm Maantieteen ja geologian laitokselta.

Festivaali käynnistyy perjantaina 7.6. kutsuvierastilaisuuksilla ja kaikille avoimella kupoliteatterielämyksellä. Lauantaina 8.6. festivaali avautuu kaikille turkulaisille. Tapahtumaan kutsutaan kaikki kaupunkilaiset kokemaan, oppimaan ja keskustelemaan ihmisen ja luonnon välisistä suhteista kaupungissa. 

MUST-festivaali on kaikille avoin ja ohjelma on muutoin maksuton, mutta Handle with care -näyttelyn erikoisopastus on maksullinen. Osaan tilaisuuksista on ennakkoilmoittautuminen.

Ohjelma lauantaina 8.6.

  • 9–11 Kupoliteatteri: Suomalaisten metsien äänet muutoksessa (Logomo, avoinna myös perjantaina 7.6. klo 12–15)
  • 11–16 Monimuotoisuuskioski: Tutustu kotisi lähiympäristöön puustoa ja maanpeitettä kuvaavien paikkatietojen avulla (Turun Taidemuseo)
  • 12–14 Muut lajit oppaina Puolalanpuistossa (Turun Taidemuseo)
  • 14–15 Opastettu kierros Handle with care -näyttelyyn (Turun Taidemuseo)
  • 14–16 Näkökulmia ihmisen ja luonnon monimuotoisuuteen yhdessä luomisen keinoin (Studio, Turun pääkirjasto)

 

Tutustu ohjelmaan tarkemmin 
 

Tervetuloa mukaan MUST-festivaaleille! 

 

MUST-tutkimushankkeen tavoitteena on löytää uusia lähestymistapoja turvaamaan luonnon monimuotoisuutta. Hankkeessa tehdään aktiivisesti yhteistyötä muun muassa ministeriöiden, yritysten, kaupunkien ja kaupunkiseutujen, järjestöjen ja paikallisten yhteisöjen kanssa. Tutkimusta rahoittaa SS  trategisen tutkimuksen neuvosto, joka toimii Suomen Akatemian yhteydessä.

 

Luotu 31.05.2024 | Muokattu 31.05.2024