Opiskelu bioteknologian laitoksella
Bioteknologian laitoksen opiskelijat perehtyvät elämää ylläpitävään kemiaan ja biologiaan sekä niiden teknologisiin sovelluksiin. Opinnot sisältävät runsaasti käytännön harjoitustöitä, joiden kautta tutustutaan laboratorio-työskentelyyn ja tullaan tutuksi laboratoriolaitteiden ja tutkimukseen liittyvän tietotekniikan kanssa.
Bioteknologian laitoksella opiskelija pääsee alusta alkaen soveltamaan oppimaansa teoriaa työskentelemällä laboratoriossa. Yhdessä tekemällä tutustutaan toisiin opiskelijoihin ja opettajiin sekä laitoksella tehtävään tutkimukseen ja tutkijoihin. Luonnontieteiden kandidaatin (LuK) tutkinnon suorittaneet hallitsevat biokemiallisen tutkimuksen peruslaboratoriomenetelmät. Filosofian maisterin (FM) tutkintoon tähtäävissä opinnoissa voi syventää osaamista ja erikoistua esimerkiksi sairauksien diagnosointiin, bioenergian tuottamiseen tai ravinnon ominaisuuksiin.
Biotekniikan tekniikan kandidaatin (TkK) tutkinto antaa perustiedot polyteknisistä aineista ja biotekniikasta. Biotekniikan diplomi-insinöörillä (DI) on taidot kehittää uutta tekniikkaa muun muassa lääketieteen ja ympäristönsuojelun tarpeisiin.
Elintarviketekniikan kandidaatin (TkK) tutkinto antaa hyvän perustan polyteknisissä aineissa ja elintarviketekniikassa. Elintarviketekniikan diplomi-insinöörillä (DI) on taidot muun muassa kehittää uusia tuotteita, analyysimenetelmiä ja tekniikoita elintarviketeollisuuden ja -tutkimuksen tarpeisiin.
Opintojen aikana on useita mahdollisuuksia kansainvälistymiseen. Vaihto-ohjelmien kautta voi suorittaa osan opinnoista tai työharjoittelusta ulkomailla. Osa biokemian ylemmistä tutkinto-ohjelmista on kansainvälisiä maisteriohjelmia, joissa on opiskelijoita kaikkialta maailmasta. Myös bioteknologian laitoksen tutkimusryhmät ovat hyvin kansainvälisiä, joten valitsemalla opiskelupaikaksi Turun yliopiston ja bioteknologian laitoksen on myös mahdollista päästä tutustumaan eri kulttuureihin.
Bioteknologian laitos kouluttaa tulevaisuuden innovaattoreita, projektijohtajia, tutkijoita ja asiantuntijoita haastaviin tehtäviin. Meiltä valmistuneet työskentelevät yliopistoissa, kansainvälisissä tutkimuslaitoksissa ja yritysten tutkimus-, kehitys-, myynti- ja johtotehtävissä. He etsivät käytännön sovelluksia ja ratkaisuja nykypäivän suuriin ongelmiin: energiaa ympäristöä tuhoamatta; terveellisiä ja turvallisia elintarvikkeita; nopeita ja halpoja diagnostisia testejä sekä uusia lääkkeitä sairauksien parantamiseksi.
Bioteknologian laitoksella on kevään yhteishaussa kolme hakukohdetta: Biokemia (LuK; 3 vuotta + FM; 2 vuotta), Biotekniikka (TkK; 3 vuotta + DI; 2 vuotta) ja Elintarviketekniikka (TkK; 3 vuotta + DI; 2 vuotta). Ohjelmiin haetaan Opintopolussa.