Opetus ja harjoittelut Ravitsemus- ja ruokatutkimuskeskuksessa
Keskuksessamme toimivissa tutkimusryhmissä on mahdollista suorittaa yhdessä yhteistyölaitosten kanssa jatko-opintoja tai perustason opintoja sekä opintoihin liittyviä työharjoitteluja. Eri alojen opiskelijoiden projektit voivat liittyä esimerkiksi meneillään oleviin ravitsemus- ja ruokatutkimuksiin.
Harjoittelut
Harjoittelut kestävät yleensä 1–6 kuukautta, ja ne ovat hyvä tapa tutustua tutkimusryhmiin. Kesäharjoittelunkin aikana ehtii jo tutustua moniin toimintoihimme. Harjoittelun tai projektityöskentelyn aikana voi myös miettiä, olisiko kyseinen tutkimusala ja -ryhmä soveltuva esimerkiksi jatko-opintoihin, aina väitöskirjaan saakka.
Ravitsemus- ja ruokatutkimuskeskuksesta ei myönnetä yliopiston tutkintoja, joten opiskelijat kirjautuvat normaalin käytännön mukaan esimerkiksi biolääketieteen laitoksen jatko-opiskelijoiksi.
Mikäli olet kiinnostunut saamaan työkokemusta ravitsemuksen, ruoan ja funktionaalisten elintarvikkeiden tutkimusalueelta, ota suoraan yhteyttä tutkimusryhmän jäseniin, joiden yhteystiedot löydät täältä.
Avoimen yliopiston tarjonta
Ruoka monitieteisenä tutkimuskohteena 1 op -opintojakso kuuluu lääketieteellisen tiedekunnan biolääketieteen koulutusohjelman ja terveystieteiden maisterin tutkinnon valinnaisiin opintoihn. Opintojaksolle voi osallistua myös avoimen yliopisto-opetuksen kautta.
Opintoihin sisältyy yhteensä kahdeksan ns. Tieteellis-gastronomista ruokaklubia.
Kokemuksia harjoittelusta ja opiskelusta
Katriina Oksman, ravitsemustieteen opiskelija, Itä-Suomen yliopisto
"Harjoitteluni työtehtävät olivat hyvin monipuolisia. Pääsin osallistumaan Flavoriassa järjestettävään tutkimukseen, tekemään itse havainnoivaa tutkimusta Flavoriassa ja käsittelemään ja analysoimaan tutkimusdataa. Harjoittelussa perehdyin eri tutkimusten teemoihin, kuten ruokahävikkiin ja sen minimointiin sekä neofobiaan ja erään makureseptorin genotyyppeihin."
Lue koko juttu Flavorian sivuilta