Koulutukset

Tarjoamme lääketieteellisen tiedekunnan opetus- ja ohjaushenkilökunnan tarpeisiin räätälöityä pedagogista koulutusta sekä lyhyempiä koulutustilaisuuksia. 

Perustutkinto-opiskelijoille järjestetään valinnaisopinnot: Opiskelutaidot, Lääketieteellisen ja hammaslääketieteellisen pedagogiikan opintopolut sekä Minustako erikoislääkäri - lääkärin urasuunnittelu.

Pedagogiset opinnot tiedekunnan henkilökunnalle

Lääketieteellinen pedagogiikka (10 op)

Opintojakso vastaa UTUPEDA - ylipistopedagogiikan keskuksessa tarjottavaa 10 op -opintojaksoa ja antaa oikeuden jatkaa yliopistopedagogisia opintoja (Yliopistopedagogiikka 2).

Sisältö: Tavoitteena on osallistujien opetus- ja ohjausvalmiuksien kehittäminen sekä opetuskäytänteiden uudistaminen. Opinnot koostuvat kuudesta seminaaripäivästä ja niihin liittyvistä ennakkotehtävistä, oppimispäiväkirjasta sekä oman opetuksen kehittämisprojektista, jonka tekemistä tuetaan pienryhmäkokoontumisilla. Koulutuksen eri sisältöjen kokoavana teemana on opiskelijakeskeisiin opetus- ja arviointimuotoihin tutustuminen ja niiden soveltaminen opetuksessa.

Seminaarien aiheet:

  •     Opettajuus ja oppimiskäsitykset lääketieteessä
  •     Linjakas opetus ja palaute
  •     Yliopisto ja ryhmä oppimisympäristönä
  •     Aktivoivat opetusmenetelmät
  •     Asiantuntijuus ja ohjaaminen
  •     Opetuksen kehittämishankkeiden esittely ja kurssipäätös

Kohderyhmä: Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan opettajat ja ohjaajat. Kurssille mahtuu 25, ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Seuraava ajankohta: lokakuu 2025 - toukokuu 2026

Hakuaika: Touko-elokuussa 2025

Yhteyshenkilö: Erika Österholm (yhteystiedot sivun alaosassa)

Pedagogiikan perusteet | Becoming a Higher Education Teacher (2 op)

Syksystä 2024 alkaen kaikille lääketieteellisen tiedekunnan opettajille / ohjaajille tarjotaan UTUPEDAn järjestämää Becoming a Higher Education Teacher (2 op) -verkkokurssia, joka vastaa entistä Pedagogiikan perusteet -verkkokurssia.

Lue lisää täältä

Muut koulutukset

Zoom Café -toiminta

Zoom Café on lääketieteellisen tiedekunnan virtuaalinen, vapaamuotoinen ja matalan kynnyksen kokoontumispaikka tiedekunnan opetushenkilökunnalle.

Zoom Café pidetään joka perjantai klo 14-14.30, ja siellä käsitellään aina jotain opetukseen liittyvää ajankohtaista teemaa, pedagogiikkaa, jaetaan hyviä käytänteitä tai esitellään esimerkiksi jokin uusi opetusmenetelmä / työkalu.

Osallistumislinkin löydät MediOpen intranet-sivuilta ja viikottain tiedekunnan sähköpostilistalle lähetettävästä mainoksesta.

 

Opetuksen kehittämisen iltapäivät

Tiedekunnassa kehitetään opetusta ja tuetaan opettajien ja ohjaajien työtä myös opetuksen kehittämisen iltapäivien muodossa, joita pyritään järjestämään säännöllisesti lukukauden aikana. 

Näiden muutaman tunnin kestävien seminaaripäivien ohjelma rakennetaan aina jonkun tietyn ajankohtaisen teeman ympärille.

Lisätietoa MediOpe-yksikön intrasivuilla.

 

Opiskelijoille suunnatut valinnaisopinnot

Lääketieteellisen pedagogiikan valinnaispolku (20 op)

Kiinnostaako opettaminen?

​Vuosittain valitaan muutamia lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijoita 20 opintopisteen laajuiselle pedagogiikan valinnaispolulle (LPOP / HLPOP). Opinnoissa pääset tutustumaan opettamiseen ja oppimiseen sekä niihin liittyviin tekijöihin. Lisäksi pääset kehittämään lääkärin ja hammaslääkärin työssäkin tärkeitä opetus- ja ohjaustaitoja.

Opintojen sisältö: Lääketieteen pedagogiikan kurssi (10 op), joka suoritetaan yhdessä opettajien kanssa. Pedagogiikan kurssiin kuuluu myös kehittämisprojekti. Lisäksi vertaisopetusta ja -ohjausta 10 op. Opinnot alkavat syksyllä pedagogiikan kurssilla.

Kohderyhmä: 4. ja 5. vuoden LL-opiskelijat sekä 4. vuoden HLL-opiskelijat

Haku opintoihin: Keväisin, huhti-toukokuussa

Lisätietoa opinto-oppaassa

Opiskelutaidot-verkkokurssi (2 op)

Kurssin sisältö: Opintojaksolla perehdytään erilaisiin opiskelun ja oppimisen taitoihin, joita yliopisto-opiskelussa ja lääketieteen alan koulutuksissa edellytetään. Kurssilla käydään monipuolisesti läpi oppimiseen liittyvää teoriaa ja tarjotaan vinkkejä käytännön oppimisen tueksi ja kehittämiseksi.

Kohderyhmä: Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan perustutkinto-opiskelijat.

Ajankohta: Vuosittain tammikuussa

Lisätietoa opinto-oppaassa