Hoitotieteen laitoksen uudelle opiskelijalle

​Tämän sivun ohjeet koskevat syksyllä 2024 opintonsa aloittavia uusia opiskelijoita.

Orientaatio opintoihin

Pre-orientaatio

Tutustu pre-orientaatioon itsenäisesti ennen orientaatiopäivien alkua Moodlessa. Pre-orientaatio avataan opiskelijoille 1.8.2024. 

 

Orientaatiopäivät

Opinnot alkavat orientaatiopäivillä (27.8. - 29.8.2024.), joiden aikana saat paljon hyödyllistä tietoa opiskeluista ja niiden suunnittelusta. Orientaatiopäivät ovat osa opintojaksoa HOIT0201 Orientaatio korkeakoululaitokseen ja opintojen suunnitteluun ja niiden aikana on läsnäolovelvollisuus

 

Tentit
  • HOIT0301 Hoidon ja hoitotieteen filosofia 1 -opintojaksoon kuuluva alkutentti järjestetään Examissa ajalla 2.9. - 9.9.2024 Exam-tenttiin voi ilmoittautua 30 vuorokautta ennen haluttua tenttiajankohtaa. Lisätietoa sähköisestä tenttimisestä löydät täältä. Tiedot tentittävästä materiaalista löytyvät täältä. (Ei koske niitä opiskelijoita, jotka ovat suorittaneet hoitotieteen aineopinnot.)
  • Opiskelijoille, joilla ei ole AMK-tutkintoa, järjestetään heti opiskelujen alussa 28.8.2024 klo 8.15-9.30 englannin kielen vapauttava koe, joten tämä kannattaa huomioida. Ruotsin kielen vapauttava koe järjestetään myöhemmin syyslukukaudella.
  • Opiskelijat, joilla ei ole AMK-tutkintoa tai hoitotieteen perusopintoja suoritettuna, suorittavat hoitotieteen perusopinnot kirjatentteinä Examissa. Lisätietoa sähköisestä tenttimisestä löydät täältä. Tenttimateriaali löytyy opinto-oppaasta:
    HOIT0101 Hoidon ja hoitotieteen filosofia | HOIT0102 Hoitotieteen teoria | HOIT0103 Hoitotieteen tutkimusmetodiikka
Valintamenettely suuntautumisvaihtoehtoihin

Valintamenettely suuntautumisvaihtoehtoihin 

Hakeminen suuntautumisvaihtoehtoon tapahtuu sähköisellä hakulomakkeella. Hakuaika alkaa 27.8.2024 klo 15.00 ja päättyy 2.9.2024 klo 15.00. (HUOM! Hakutoiveita ei oteta vastaan aikaisemmin.)

Opintojen läsnäolopakollisuus, lähi- ja etäopetus sekä työnteko opintojen ohella

Opetuksessa hyödynnetään sekä lähi- että etäopetuskäytäntöjä. Luennot voivat olla lähi- tai etäopetusta, seminaarit ovat pääsääntöisesti lähiopetusta. Luento-opetus ei ole läsnäolopakollista, mutta seminaarit ja pienryhmäopetus ovat ja niitä on vaihteleva määrä eri opintojaksoilla. Opetus ajoittuu arkipäiviin klo 8-16 väliseen aikaan.

Vapaasti valittavia opintoja voi valita halutessaan opetusmuodon ja työskentelytapojen perusteella koko yliopiston sivuaineopintotarjonnasta

Lukkarikoneesta näet syksyn 2024 opetusaikataulut. Voit hakea opetusaikatauluja oman ryhmän tunnuksella, opettajan nimellä tai opintojakson tunnuksella. Ensimmäisen vuoden opintojen ryhmätunnukset ovat HOITAT2024 ja HOITPEDA2024. (Ryhmätunnuksilla löydät hoitotieteen laitoksen järjestämän opetuksen, muut opinnot voi hakea opintojakson tunnuksella esim. kasvatustieteen opinnot.) Yksittäisestä opetustapahtumasta lukkarikoneessa näet, onko kyseessä luento, seminaari tai joku muu toteutustapa, koskeeko opetus yksittäistä ryhmää vai kaikkia opintojakson opiskelijoita (seminaariryhmiä on yleensä useampia, joista yhteen osallistutaan – ryhmäjaot tehdään opintojakson Moodle-alueella myöhemmin syksyllä) sekä opetustilan (lähiopetus kampuksella tai etäopetus Zoomissa).

Moni opiskelija työskentelee osa-aikaisesti opintojensa ohella. Kannattaa kuitenkin huomata, että kyse on sinänsä päätoimisesta opiskelusta – opintojen tekeminen suunnitellussa aikataulussa vastaa laajuudeltaan tavanomaista tutkinto-opiskelua. Kokopäiväinen työnteko edellyttää, että työ joustaa, jotta voi osallistua päiväopetukseen, mutta voi viivästyttää opintojen suorittamista.