Yhteistyö kulttuurihistorian oppiaineessa
Kulttuurihistorian oppiaine tekee laajaa kotimaista ja kansainvälistä yhteistyötä. Läheisiä yhteistyökumppaneita ovat oman laitoksen ja tiedekunnan sekä Turun yliopiston muiden tiedekuntien oppiaineet, avoin yliopisto-opetus ja muut suomalaiset yliopistot. Oppiaine on kiinnostunut monialaisista ja -muotoisista yhteistyöverkostoista ja -ryhmistä, jotka edistävät niin kulttuurihistoriallista koulutusta ja tutkimusta kuin myös yleistä yhteiskunnallisesti vaikuttavaa historiasta tietoista humanistista kulttuuria.
Keskeisiä kotimaisia yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Lapin yliopiston kulttuurihistorian oppiaine, CSCC: Centre for the Study of Christian Cultures (Turun yliopisto), Åbo Akademin säätiön yhteydessä toimiva tutkimuslaitos Donnerska institutet för religionshistorisk och kulturhistorisk forskning (Turku), IIPC: International Institute for Popular Culture (Turun yliopisto), JMC: The John Morton Center for North American Studies (Turun yliopisto), SELMA: Centre for the Study of Storytelling, Experientality and Memory (Turun yliopisto), TUCEMEMS: Turku Centre for Medieval and Early Modern Studies (Turun yliopisto),. Turussa tärkeitä yhteistyön foorumeita ovat Aboagora-symposium ja Falling Walls Lab -kilpailu. Läheisiä yhteistyökumppaneita ovat myös mm. SHS: Suomen Historiallinen Seura, SKS: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, KAVI: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti ja Yle. Merkittäviä kumppaneitamme ovat myös keväällä 2016 perustettu Kulttuurihistorian seura ja vuonna 1923 perustettu Turun Historiallinen Yhdistys. Kulttuurihistorian oppiaine on mukana Turun yliopiston historia-aineiden alumniyhdistyksen Syklin toiminnassa.
Merkittävä kansainvälinen yhteistyön foorumi on vuonna 2008 perustettu ISCH: International Society for Cultural History, jonka kolmas kansainvälinen kongressi pidettiin Turussa toukokuussa 2010. Populaarikulttuurin tutkimuksen alueella keskeinen yhteistyökumppani on EPCA: European Popular Culture Association, jonka toinen maailmankongressi järjestettiin Turussa 2013. EPCA:n kautta toteutuu myös transatlanttinen yhteistyö Popular Culture Association / American Culture Associationin kanssa.
Kulttuurihistorian oppiaine on vahvasti mukana digitaalista historiaa ja digitaalista ihmistieteiden tutkimusta kehittävässä tutkimusryhmässä Turku Group for Digital History (Turun yliopisto). Tutkimus-sivumme kertoo tarkemmin tutkimushankkeidemme tekemästä laajasta yhteistyöstä kansainvälisten ja kotimaisten kumppaneiden kanssa.
Keskeisiä kansainvälisiä yhteistyökumppaneitamme ovat mm. eurooppalaiset yliopistot, joiden kanssa meillä on Erasmus-ohjelman kautta opettaja- tai opiskelijavaihtosopimus: Universität Siegen (Siegen, Saksa), Universidad de Deusto, (Bilbao, Espanja), Universidad Complutense de Madrid (Madrid, Espanja), Université Marc Bloch/Université Strasbourg II (Strasbourg, Ranska), Università degli Studi di Firenze (Firenze, Italia), Universiteit Utrecht (Utrecht, Alankomaat), Central European, University (Budapest, Unkari), Bath Spa University (Bath, Iso-Britannia) ja University of Glasgow (Glasgow, Skotlanti).
Oppiaineessa toteutettu maksullinen palvelutoiminta on luonut yhteistyötä niin yksityisten kuin julkisten tahojen kanssa. Myös tähän yhteistyömuotoon liittyy oppiaineen oman kustantamon k&h:n julkaisutoiminta.