Anna Kårlund profiilikuva
Anna
Kårlund
elintarviketieteet
PhD

Ota yhteyttä

Biografia

Toimin tutkijatohtorina professori Kati Hanhinevan ravitsemus- ja elintarvikemetabolomiikan tutkimusryhmässä. Olen väitellyt vuonna 2016 Itä-Suomen yliopiston terveystieteiden tohtoriohjelmasta, pääaineenani ravitsemustiede. Väitöskirjatyössäni tutkin mansikan bioaktiivisia yhdisteitä ja aistittavia ominaisuuksia. Yliopisto-opintoni olen aloittanut vuonna 2007 Turun yliopistossa biologian koulutusohjelmassa, jossa suuntauduin kasvifysiologiaan ja molekyylibiologiaan. Maisteriksi olen valmistunut elintarvikebiotekniikasta Itä-Suomen yliopistossa vuonna 2012.

Tutkimus

Tutkimuksessani keskityn endogeenisten ja ravinnosta peräisin olevien aineenvaihduntatuotteiden identifiointiin ihmis- ja eläinnäytteistä. Erityisenä mielenkiinnon kohteena minulla ovat eri lähteistä peräisin olevat ravinnon proteiinit ja niiden vaikutukset ravitsemusfysiologiaan, aineenvaihduntaan ja terveyteen.

Julkaisut

Järjestä:

Nutritional metabolomics: Recent developments and future needs (2023)

Current Opinion in Chemical Biology
Kortesniemi Maaria, Noerman Stefania, Kårlund Anna, Raita Jasmin, Meuronen Topi, Koistinen Ville, Landberg Rikard, Hanhineva Kati
(Vertaisarvioitu katsausartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A2))

Associations of altered hepatic gene expression in American lifestyle-induced obesity syndrome diet-fed mice with metabolic changes during NAFLD development and progression (2023)

Journal of Nutritional Biochemistry
Iannone Valeria, Lok Johnson, Babu Ambrin Farizah, Gómez-Gallego Carlos, Willman Roosa Maria, Koistinen Ville Mikael, Klåvus Anton, Kettunen Mikko I, Kårlund Anna, Schwab Ursula, Hanhineva Kati, Kolehmainen Marjukka, El-Nezami Hani
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))