Haluatko lisätä tietämystäsi Itä-, Kaakkois- ja Etelä-Aasian yhteiskunnista, kulttuureista ja talouksista? Tutustu Aasia-aiheisiin verkko-opintoihin!
Avoimena yliopisto-opetuksena tarjottavat opintojaksot järjestetään yhteistyössä Turun yliopiston Itä-Aasian tutkimus- ja koulutuskeskuksen (CEAS) kanssa. CEAS on Suomen ainoa alueen yhteiskuntia yhteiskuntatieteellisestä näkökulmasta tutkiva akateeminen yksikkö. Kurssit sisältyvät CEASin koordinoiman The Finnish University Network for Asian Studies (Asianet) -verkoston tarjontaan.
Opintojaksot järjestetään jaksosta riippuen syys- ja/tai kevätlukukaudella verkko-opintona, jotka voi opiskella itsenäisesti ja täysin etäopiskeluna. Kiintiö 3 tai 5 opiskelijaa/opintojakso, valinta ilmoittautumisjärjestyksessä. Tarkista ajat, opintomaksut ym. ilmoittautumispalvelusta.
Johdatus Itä-Aasiaan 3 op (MOOC)
Kurssi johdattaa opiskelijan Kiinan, Etelä-Korean, Pohjois-Korean ja Japanin historiaan ja nyky-yhteiskuntiin. Kurssilla tutustutaan maiden poliittisiin järjestelmiin ja erityispiirteisiin kuten Kiinan puolue-valtiojärjestelmä, tarkastellaan talouden kehityskaaria ja pohditaan yhteiskunnallisia ilmiöitä kuten väestön ikääntyminen, työelämän haasteet ja naisten ja vähemmistöjen asema.
Verkkokurssi suoritetaan itsenäisesti opiskellen ajalla 1.10. - 15.12.2024.
> Kurssin esittely Asianetin sivulla
> Opinto-opas
> Ilmoittautuminen 12.8. - 29.9.2024
Johdatus Kaakkois-Aasiaan 3 op (MOOC)
Kurssi johdattaa Kaakkois-Aasian kulttuuriseen ja uskonnolliseen moninaisuuteen, nyky-yhteiskuntiin ja talouteen. Alueeseen tutustutaan eri teemojen kautta. Keskeisiä aiheita ovat talouden kehitys ja kestävän kehityksen kysymykset kuten ympäristöongelmat ja kansalaisyhteiskunta. Kurssi käsittelee myös alueellista yhteistyötä Mekong-joen alueella, ASEANin piirissä ja muuttoliikkeen hallinnassa.
Verkkokurssi suoritetaan itsenäisesti opiskellen ajalla 1.10. - 15.12.2024.
> Kurssin esittely Asianetin sivulla
> Opinto-opas
> Ilmoittautuminen 12.8. - 29.9.2024
Johdatus Etelä-Aasiaan 3 op (MOOC)
Kurssilla on keskiössä Etelä-Aasian maiden yhteiskunnallinen, taloudellinen, poliittinen ja kulttuurinen muutos kolonialismin jälkeisissä kansallisvaltioissa. Se käsittelee myös alueen valtioiden vuorovaikutusta sekä alueen roolia kansainvälisessä kontekstissa. Kurssi tutustuttaa opiskelijat erityisesti Intiaan: sen talouteen, nykykulttuuriin ja ympäristökysymyksiin.
Verkkokurssi suoritetaan itsenäisesti opiskellen kevätlukukaudella 2025.
> Kurssin esittely Asianetin sivulla
> Opinto-opas
> Ilmoittautuminen 3.12. 2024 - 30.1.2025
Introduction to Chinese History 5 ECTS credits
The course introduces students to Chinese history from the Stone Age to the present. The focus is on the political development and change of the Chinese state and society, classical Chinese political philosophy and statecraft, dynastic political system and its cycles of rise and fall, the dynamics of the interaction between ‘barbarians’ and the Chinese civilization as well as Western influence in China. Also the modern and contemporary histories of China are introduced and the historical roots of the modern Chinese society discussed during the course.
Verkkokurssin voi opiskella itsenäisesti ajalla 1.10.2024 - 31.7.2025. Verkkoluennot (24 t), kotitentti luennoista ja kirjallisuudesta.
> Kurssin esittely Asianetin sivulla
> Opinto-opas
> Ilmoittautuminen 3.12.2024 - 31.1.2025
Introduction to Business in Asia 3 ECTS credits (MOOC)
This course provides you with basic information about business in this macro-region. Students will learn transferable skills such as searching and summarizing new information, and identifying and understanding key issues related to business in Asia.
The course covers the three major regions in Asia: East, South and Southeast Asia, with specific focus on China and India.
Verkkokurssi 7.1. - 6.4.2025. Opiskelijat suorittavat kurssin itsenäisesti DigiCampus-oppimisympäristössä kurssijakson aikana.
> Kurssin esittely Asianetin sivulla
> Opinto-opas
> Ilmoittautuminen 3.12.2024 - 2.1.2025