Turun yliopistossa kehitetty innovaatiokonsepti käyttöön Singaporessa yhteistyössä merialan globaalien toimijoiden kanssa

24.04.2018

Syksyllä 2018 Singaporessa järjestettävä Maritime Innovation Camp perustuu Turun yliopiston kauppakorkeakoulun kehittämään konseptiin. Yhteistyössä Singapore Maritime Instituten (SMI) kanssa järjestettävä innovaatioleiri liittyy Turun yliopiston ja Singapore Maritime Instituten vuonna 2016 allekirjoittamaan yhteistyösopimukseen.

Ensimmäisen Maritime Innovation Campin julkisti 24.4.2018 Suomen Singaporen-suurlähettiläs Paula Parviainen Suomen Singaporen-suurlähetystön, Turku Business Regionin ja MacGregorin isännöimässä Finnish Maritime Reception -tilaisuudessa Singaporessa.
 
Kuvassa vasemmalta Antti Saurama (Turun yliopisto), Janne Suominen, (MacGregor), Karri Mikkonen (Turku Business Region), Paula Parviainen, Jason Lin (Singapore Maritime Institute) ja Toh Ah Cheong (Singapore Maritime Institute)

​Maritime Innovation Camp -innovaatioleirillä suomalaiset ja singaporelaiset yliopisto-opiskelijat kehittävät ryhmissä ideoita, konsepteja ja ratkaisuja yhteistyöyritysten antamaan liiketoimintahaasteeseen. Opiskelijaryhmien tulokset esitellään yhteistyöorganisaatioiden johdosta koostuvalle tuomaristolle leirin lopussa.

Turun yliopiston ja Singapore Maritime Instituten kumppanit hankkeessa ovat merenkulkualan avaintoimijat MacGregor (Suomi) ja PSA Corporation (Singapore).

‒ Olemme kehittäneet ja toteuttaneet Innovation Camp -konseptia Suomessa usean vuoden ajan yhteistyössä muun muassa merisektorin yritysten kanssa. Nyt Singaporessa toteutettavan leirin myötä konseptimme kansainvälistyy ja myös laajenee, kun mukana on samalla kertaa useita yrityksiä, sanoo Turun yliopiston kauppakorkeakoulun tutkimus- ja yritysyhteistyöstä vastaava johtaja Antti Saurama.

‒ Olemme ylpeitä siitä, että tämä toteutuu SMI:n, pitkäaikaisen tutkimusyhteistyökumppanimme MacGregorin sekä yhden maailman suurimman satamaoperaattorin PSA:n kanssa, Saurama jatkaa.

Innovation Campin konsepti perustuu innovatiiviseen ja yrittäjämäiseen ryhmätyöskentelyyn. Singaporessa järjestettävän leirin tavoitteena on paitsi luoda uusia innovaatioita ja tarjota konkreettista lisäarvoa yrityskumppaneille ja niiden partnereille, myös lisätä kiinnostusta merisektoria kohtaan ja tunnistaa lahjakkaita opiskelijoita Suomessa ja Singaporessa.

‒ Olemme iloisia Innovation Camp -yhteistyöstä Turun yliopiston ja yrityskumppaniemme kanssa. Yhteistyö edistää tiiviimpiä yhteyksiä välillämme sekä luo arvoa merisektorille ja edelleen kasvattaa merenkulkualan innovaatioekosysteemiä Suomessa ja Singaporessa, sanoo SMI:n pääjohtaja Toh Ah Cheong.

‒ MacGregorille yhteistyö yliopistojen kanssa on tuttua, ja meillä on käynnissä useita yhteistyöprojekteja, kertoo Magnus Sjöberg, Vice President, MacGregor Cargo Handling.

‒ Yhteistyö yliopistojen kanssa on MacGregorille tärkeää, sillä se tarjoaa laajempia näkökulmia liiketoimintaamme: opiskelijat pystyvät muodostamaan laajan näkemyksen ja kokonaiskuvan yhdistelemällä tietoja eri aloilta, kun ideoita ei rajata liian tarkasti, lisää Janne Suominen, Manager, Offering Development, MacGregor Cargo Handling.

‒ PSA tähtää automaation kehittämiseen turvataksemme tuottavan ja turvallisen ympäristön henkilökunnallemme. Odotamme innolla, että pääsemme yhdessä MacGregorin kanssa haastamaan opiskelijat ajattelemaan ennakkoluulottomasti ja ratkaisemaan aitoja käytännön ongelmia sekä näkemään ideat, joita he luovat, kun heidän ymmärryksensä meriteollisuudesta leirin aikana kasvaa, sanoo Alvin Foo, Head of Engineering, PSA Corporation.

MacGregor ja PSA Corporation julkistavat varsinaisen innovaatiohaasteen lähiviikkoina. Tiedot Innovation Campista ja innovaatiohaasteesta päivitetään konseptin verkkosivuille. Maritime Innovation Camp järjestetään syyskuussa 2018.

TS

Luotu 24.04.2018 | Muokattu 25.04.2018