Tule mukaan kuulemaan ja suunnittelemaan vaikuttavaa terveysviestintää itsellesi tai tiimillesi tärkeästä aiheesta, ja osallistu inspiroivaan videotyöpajaan!
Hoitotieteen laitos, kieli- ja viestintäopintojen keskus ja kielen ja hyvinvoinnin tutkimuskeskus LaWe yhdessä terveys-, diagnostiikka ja lääkekehitys -temaattisen kokonaisuuden kanssa järjestää terveysviestinnän tutkijoille elokuussa 2024 kaksipäiväisen koulutusseminaarin ja videoworkshopin asiantuntevasta ja vaikuttavasta terveysviestinnästä. Tapahtuma on suomenkielinen. Ensimmäisen päivän luennolle on tilaa kaikille halukkaille, mutta toisen päivän työpajaan otetaan 15 ensimmäistä ilmoittautumisjärjestyksessä. Tapahtuma on osallistujille maksuton.
Luento- ja suunnittelupäivä
maanantai 12.8.2024 klo 9-15
hybriditoteutuksena
Turun yliopiston kampuksella, paikka tarkentuu myöhemmin
KEYNOTE LUENTO
Tomas Sjöblom, tiedeviestinnän kouluttaja
Asiantunteva ja vaikuttava terveysviestintä
KOULUTUSLUENTO
Lotta Junnila, viestintäsuunnittelija
Miten tehdään vaikuttava ja hyvä terveysviestinnän video?
Päivä sisältää myös koulutusta ja suunnittelua tiede- ja terveysviestinnästä videoiden välityksellä.
Videoworkshop
torstai 15.8.2024 klo 9-15
lähitoteutuksena
Turun yliopiston kampuksella, paikka tarkentuu myöhemmin
Osallistujat toteuttavat lyhyen videon haluamastaan aiheesta. Videot katsotaan yhdessä, ja osallistujat keskustelevat niistä toisiaan sparraten.
Ilmoittaudu mukaan viimeistään 5.8.2024: https://link.webropolsurveys.com/S/DCD564DC84516C0D
Kouluttajat
Tomas Sjöblom on monikanavaisen tutkimusviestinnän rautainen ammattilainen. Ennen nykyistä tehtäväänsä Kelan vastaavana tutkimusviestinnän asiantuntijana Sjöblom työskenteli Helsingin yliopiston sosiaalisen median tiiminvetäjänä. Sjöblom on somessa kuin kotonaan ja tietää, kuinka asiantuntijaprofiilia kannattaa rakentaa ja millainen viestintä tavoittaa kohdeyleisön.
Lotta Junnila työskentelee Turun yliopistolla lääketieteellisen tiedekunnan viestintäasiantuntijana.
.
Tapahtuman järjestäjät
Hoitotieteen laitos on monialainen yksikkö, joka tuottaa korkeatasoista koulutusta ja tutkimusta. Laitoksen perustehtävä on ylläpitää tieteellistä sivistystä ja kehittää hoitotieteellistä tutkimusta ja tieteenalaa sekä edistää tutkimukseen perustuvan hoitotyön toteutumista yhteiskunnassa.
https://www.utu.fi/fi/yliopisto/laaketieteellinen-tiedekunta/hoitotieteen-laitos
Kieli- ja viestintäopintojen keskus on Turun yliopiston erillinen laitos, joka vastaa yliopiston kaikkien tiedekuntien tutkintoihin kuuluvista kieli-, viestintä- ja liikeviestinnän opinnoista sekä järjestää muuta kielten ja viestinnän opetusta yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle.
https://www.utu.fi/fi/yliopisto/kieli-ja-viestintaopintojen-keskus
Kielen ja hyvinvoinnin tutkimuskeskuksen (LaWe) tavoitteena on tukea, edistää ja nostaa esille kielen ja hyvinvoinnin yhteyksiä koskevaa tutkimusta sekä edesauttaa sen soveltamista yhteiskuntaa palvelevaan tarkoitukseen. Hyvinvointi käsitetään laajassa merkityksessä: kielen ja vuorovaikutuksen merkitystä voidaan tarkastella esimerkiksi suhteessa identiteettiin, terveyteen, koulutukseen, kulttuuriin ja diversiteettiin, sosiaalisiin suhteisiin, osallisuuteen, saavutettavuuteen, yhteiskuntaan ja ympäristöön. Keskus on monitieteinen ja avoin aineistojen ja metodien suhteen.
Terveys, diagnostiikka ja lääkekehitys on yksi kuudesta Turun yliopiston temaattisesta kokonaisuudesta. Nämä tutkimuksen ja koulutuksen vahvuusalueet edistävät monitieteistä tutkimusta ja opetusta sekä luovat alustoja verkostoitumiselle ja yhteistyölle.
https://www.utu.fi/fi/tutkimus/tutkimuksen-temaattiset-kokonaisuudet
.