Ministeri Orpo testasi aistiherkkyyttään Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksessa
Maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo tutustui 9.3. Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen (FFF) tutkimus- ja kehitystoimintaan.
Ministeri Petteri Orpo (kuv. oik.) yhdessä lääketieteellisen tiedekunnan dekaanin Pentti Huovisen kanssa tutustumassa moniaistiseen ruokaelämykseen.
Kehittämiskeskus on osa Turun yliopiston lääketieteellistä tiedekuntaa, jossa tutkitaan ja kehitetään uusia hyvinvointiamme edistäviä elintarvikkeita yhdessä alueen yritysten kanssa.
Yksikkö tekee kansanvälisestikin tunnustettua tutkimusta terveellisten raaka-aineiden sairautta ennaltaehkäisevistä vaikutuksista sekä yksilöllisen maistamisen ymmärtämisestä. Moniaistinen tutkimusympäristö Aistila TM tarjoaa tutkimukselle ja yrityksille ainutlaatuisen tutkimusmenetelmän, jonka avulla päästään kiinni kuluttajamiellyttävyyteen vaikuttaviin kriittisiin tuoteominaisuuksiin.
– Koska FFF:än tutkimus- ja kehitystoiminta tähtää terveyden ja hyvinvoinnin lisääntymiseen, yksikön toiminnassa on suuressa roolissa myös yliopiston kolmas tehtävä, yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Esimerkiksi useat Turun päiväkodit ovat saaneet toteuttaa aistilähtöistä ruokakasvatusta yhdessä FFF:n kanssa. Turun Sanomien bloggaaja ”Vilja Varsinais-Suomesta” puolestaan kertoo kuluttajille uusista, terveellisistä ja paikallisista raaka-aineista ja niiden jalostajista, FFF:n johtaja Seppo Salminen kertoo.
Ministerin vierailu huipentui FFF:n aistilaboratorioon, jossa pääsee testaamaan yksilöllistä aistiherkkyyttä.
Teksti ja kuva: Mari Norrdal