Luomutuotanto ja tulevaisuuden kestävä ruokajärjestelmä -seminaari 30.10.2017 Helsingissä
Luomutuotanto ja tulevaisuuden kestävä ruokajärjestelmä
Maanantaina 30.10.2017 klo 9.00-12.15 (kahvi 8.30)
Ympäristöministeriön Pankkisali, Aleksanterinkatu 7, Helsinki
Luomun kulutus ja tuotanto kasvaa Suomessa. Mitä viimeisin tutkimus sanoo luomun ympäristövaikutuksista verrattuna tavanomaiseen maatalouteen? Tutkija-päättäjäseminaarissa pohditaan myös luomua ja globaalin ruokajärjestelmän haasteita.
Usein luomu ja tavanomainen maatalous esitetään toisilleen vastakkaisina, mutta seminaarissa etsitään siltoja luomun ja tavanomaisen maatalouden välille ruoantuotannon ympäristöllisen kestävyyden lisäämiseksi.
Tilaisuuden jatkoksi järjestetään englanninkielinen iltapäiväsessio Carbon Underground – How soil can help us tackle climate change, jossa paneudutaan maaperän sitomaan hiileen ja sen mahdollisuuksiin hillitä ilmastonmuutosta. Puhujina ovat yhdysvaltalaiset The Carbon Underground -aloitteen perustaja Larry Kopald ja New Mexico State Universityn tutkija David Johnson.
Tervetuloa!
Ilmoittaudu molempiin sessioihin 23.10. mennessä:
http://www.ymparistotiedonfoorumi.fi/luomutuotanto-ja-tulevaisuuden-kestava-ruokajarjestelma/