Food Studies Online - uusi tietokanta ruokatutkimukseen
Food Studies Online tarjoaa tutkijoille arkisto-aineistoa, visuaalisia pienpainatteita, monografioita ja videoita ruoan, ruokajärjestelmien ja ruoantuotannon merkityksestä ja vaikutuksista ympäröivään maailmaamme. Ruokatutkimus on suhteellisen uusi poikkitieteellinen tutkimusala, jonka keskeisiä tieteenaloja ovat historia, biologia, antropologia, ympäristötiede, liiketoiminta ja sosiologia.
Tietokanta sisältää muun muassa seuraavat aihealueet: ruokaliikkeet, GMO:t, ravitsemustiede, ruokailutottumukset ja ruokavaliotrendit. Ruokajärjestelmät, kestävä kehitys ruoantuotannossa ja vaikutukset ilmastomuutokseen ovat myös laajasti esillä. Voit myös etsiä mieleistäsi ruokalistaa yli 23 000 vaihtoehdosta, jotka ovat saatavilla New Yorkin ja Los Angelesin yleisten kirjastojen verkkosivuilla!
Food Studies Online löytyy nimellään Volterin tietokantahausta, käyttö utu-tunnuksilla kirjautuneena.