CFP: Tieteenalojen vuoropuhelua eläinten toimijuudesta 5.–6.5.2015, Turun yliopisto
Eläintutkimus on saavuttanut viime vuosina paljon huomiota myös ihmistieteiden kentällä. Tutkimuksesta käyty keskustelu on kuitenkin jäänyt usein vain tieteenalojen sisäiseksi. Luonnontieteiden ja ihmistieteiden edustajat lähestyvät esimerkiksi eläinten toimijuutta usein hyvin erilaisista lähtökohdista käyttäen erilaisia teoreettisia ja metodologisia ratkaisuja.
Seminaarin tarkoituksena on lisätä eri tieteenaloilla toimivien eläintutkijoiden verkostoitumista sekä edistää dialogia. Miten omassa tutkimuksessasi eläinten toimijuus nousee esille, oli kyseessä sitten koti-, tuotanto- tai villieläin? Tule kertomaan tutkimuksestasi! Tutkimusesittelyehdotuksia (10 minuuttia) toivotaan kaikkien tieteenalojen edustajilta. Lähetä esityksesi otsikko ja yhteystietosi 31.3. mennessä.
Seminaariohjelmassa on tutkimusesittelyjen lisäksi kolme keynote-esitelmää ja monitieteinen paneelikeskustelu.
Kutsutut luennot ovat:
- Lapin tutkimuslaitos Kevon johtaja, dos. Otso Suominen: Hirvieläimet ja me: erilaisia näkökulmia
- Professori Lea Rojola: Susi, ihminen ja ihmissusi
- Biologi, tiedetoimittaja Helena Telkänranta: Mitä on olla eläin?
Paneelikeskusteluun ovat lupautuneet Erika Isolauri (lastentautioppi), Tuomas Räsänen (yleinen historia), Eija Vinnari (laskentatoimi) ja Timo Vuorisalo (ympäristötiede).
Koko ohjelma julkistetaan 10.4.2015. Samalla annetaan ohjeet seminaariin ilmoittautumista varten. Osallistuminen on maksutonta.
Seminaarin järjestää Suomen Akatemian tutkimushanke ”Animal Agency in Human Society: Finnish Perspectives 1890–2040”, animalagency.utu.fi