Business Innovation Camp on nopea ja osallistava innovointiprosessi, jolla voidaan helposti toteuttaa yliopisto-yritys -yhteistyötä konkreettisen teeman ympärillä. Yhteistyö on yliopiston ohjaama prosessi, jossa toimeksiantaja(t) asettavat aidon liiketoiminnallisen, moniulotteisen haasteen opiskelijatiimeille ideoitavaksi.

Ulkopuolisella näkökulmalla ja vuorovaikutuksella liiketoiminnan kehitystä
Campit ovat vuorovaikutteisia innovointisessioita, joissa opiskelijatiimit perehtyvät yritysten esittämiin haasteisiin ja taustatietoihin ja kehittävät omia uusia ideoita ja ratkaisuja liiketoimintahaasteiden ratkaisemiseksi. Tarvittaessa camp voidaan järjestää verrattain nopealla aikataululla ja se tarjoaa mahdollisuuden tuottaa nopeasti uusia ideoita ja näkökulmia liiketoimintakehityksen tueksi.
Campien tavoitteena on poistaa epävarmuutta uudenlaisen tuotteen, palvelun tai toimintatavan käyttöönottoon liittyen erityisesti liiketoiminnan kysymysten näkökulmasta. Pyrkimyksenä on helpolla ja nopealla tavalla osoittaa toimeksiantajalle uusia realistisia mahdollisuuksia ja kehityssuuntia.

Haluamme campeille aitoja, monimutkaisia aiheita haasteiksi
Turun kauppakorkeakoulu on järjestänyt Business Innovation Campeja vuodesta 2015 alkaen. Vuodesta 2018 alkaen osa on järjestetty myös ulkomailla kansainvälisten kumppanien kanssa.
Tutustu esimerkiksi näihin viimeaikaisten campien toimeksiantajiin sekä asetettuihin haasteisiin:
- MacGregor 2018 kumppanina PSA (Singaporessa) – miten helpottaa ahtaajien työtä konttilaivalla?
- IBM 2019 kumppanina Finnair (Bostonissa) – miten lentoyhtiön keittiöpalveluista voitaisiin kehittää vastuullisemmiksi?
- Roche 2019 kumppanina TYKS - miten voitaisiin edistää syöpätutkimukseen linkittyvien perustutkijoiden sekä kliinisten tutkijoiden verkostoitumista?
- MacGregor 2020 kumppanina China Navigation ja Jurong Port (Singaporessa) – miten parantaa break bulk lastinkäsittelyn tehokkuutta?
- Valmet Automotive 2020 (etätoteutus) – miten parantaa hankintaan liittyvän analytiikan prosesseja?
- MeHeFo -hanke 2022 (8 yrityskumppania) - miten kehittää yksilöllisiä ennakoivasti terveyttä edistäviä ratkaisuja?
- Finnpilot & PSA Marine (Singapore) 2022 - miten voitaisiin digitalisoida ja parantaa luotsauksen toimintaympäristöä kohti etäluotsausta?
- FINMEXINNO 2023 (yhteistyössä yrityskumppanien ja Egade Business Schoolin kanssa Meksikossa) - millä käyttäytymiseen liittyvillä ratkaisuilla voitaisiin estää ja lieventää ylipainoon liittyvyä sairauksia ja haittoja?
- FINMEXINNO 2024 - (yhteistyössä yrityskumppanien ja Egade Business Schoolin kanssa Suomessa) - millä keinoin voidaan edistää kestävää terveyskäyttäytymistä?
