Ravitsemus- ja ruokatutkimuskeskus toimii ruoka-alan uusien innovaatioiden mahdollistajana. Yhdistämme tutkimusosaamisemme mm. yksilöllisestä ravitsemuksesta ja moniaistisesta kokemisesta laajan kansallisen ja kansainvälisen verkostomme kanssa.
Tavoitteenamme on hyödyntää monitieteistä tutkimusosaamistamme yritysten kehittämiseen niin paikallisissa kuin kansainvälisissäkin tutkimus- tai kehittämishankkeissa. Hankkeidemme tulemana mm.
- edistämme ruokaketjun yritysten ja tutkijoiden yhteistyötä
- tuemme uusien liiketoimintaideoiden syntymistä ja testausta
- edistämme maakunnan innovatiivisen ruokaketjun kestävää kehitystä ja profiloitumista.
Olemme kysytty ja osaava tutkimus- ja innovaatiokumppani niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla.
Kansallisia ja kansainvälisiä verkostojamme
Olemme mukana useissa kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa:
- Varsinais-Suomen älykkään erikoistumisen ryhmä (ruokakehittäjien foorumi)
- Varsinais-Suomen TKI-foorumi
- Ekosysteemisopimushanketoimijoiden verkosto
- Health Campus Turku
- Regional Food Development: PRIFOOD (Ruotsi, Saksa)
- Empowered Creation of Functional Foods & Nutraceuticals (Saksa)
- ERIAFF
- Pohjoismaiset verkostot: Karolinska Institutet, RISE, yritysyhteistyö pohjoismaisesti
Esimerkkejä kehitys- ja yvv-toiminnastamme
Flavoria Innovation Festival on viikon mittainen innovaatiotapahtuma, jossa monialaiset opiskelijatiimit ratkovat aitoja yrityshaasteita. Tapahtumaa on järjestetty vuodesta 2022 alkaen.
Vuosina 2023-2025 Innovation Festival järjestetään osana WiseFood - resurssiviisaat ruokaketjut -projektia, jota rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR).
Monitieteinen ja -teollinen yhteiskehittäminen työkalu, joka kokoaa yhteen tarveperusteisesti tutkimuksen, teollisuuden, elinkeinoelämän/yritysten sekä eri tiedekuntien opiskelijoiden ja tutkijoiden parhaimmiston.
Esimerkkiprojekteja:
- FINMEX (Suomi, Meksiko)
- Dining Flow
- Me, My Health & My Food
Tieteellisgastronominen ruokaklubi – tuttujen kesken TG-klubi – on Turun yliopiston, Hotelli- ja ravintolamuseon sekä Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston yhteinen avoin tapahtuma, jossa keskitytään tarkastelemaan ruokaa, ruoanlaittoa ja ruoasta nauttimista luonnontieteellisestä, kulttuurihistoriallisesta ja gastronomisesta näkökulmasta. Illat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille kiinnostuneille.