Ristiinopiskelu Turun yliopistossa

Ristiinopiskelu tarkoittaa tutkintoon sisällytettävien opintojen suorittamista toisessa kotimaisessa korkeakoulussa. Opiskeluoikeus perustuu korkeakoulujen välisiin sopimuksiin.

 

Ristiinopiskelu tapahtuu käytännössä erilaisissa kotimaisten korkeakoulujen välisissä verkostoissa tai suorittamalla yksittäisiä opintojaksoja. Verkostot ovat pääsääntöisesti alakohtaisia, minkä vuoksi eri alojen opiskelijoille on tarjolla erilaisia opiskelumahdollisuuksia ristiinopiskelun puitteissa.

Opintojen suorittaminen toisessa korkeakoulussa edellyttää, että opiskeluoikeutesi omassa korkeakoulussasi on voimassa ja olet ilmoittautunut läsnäolevaksi. Ristiinopiskelun opiskelijana saat määräaikaisen opinto-oikeuden toiseen kotimaiseen korkeakouluun ja sen aikana voit opiskella vain niitä ristiinopiskelun opintoja, joihin sinut on hyväksytty.

Tutustu sekä kotikorkeakoulusi että kohdekorkeakoulun ohjeisiin, kun suunnittelet ristiinopiskelua. Hakemista koskevat ohjeet ja tietoja yliopistojen opintotarjonnasta löydät kunkin korkeakoulun omilta sivuilta.

Lisätietoa ristiinopiskelun mahdollisuuksista:

 

Turun yliopisto (TY) siirtyy keväästä 2024 asteittain ristiinopiskelupalvelujärjestelmään (RIPA), jossa ilmoittautuminen muiden korkeakoulujen opintoihin tapahtuu TY:n Peppi-järjestelmän hopsin kautta. 

  • Ristiinopiskelu perustuu suomalaisten korkeakoulujen välisiin sopimuksiin, jotka mahdollistavat sekä pakollisten että valinnaisten opintojen suorittamisen toisessa korkeakoulussa.
  • Ristiinopiskelusopimukset ovat tiedekuntien tekemiä, ja tiedekunnat antavat myös tietoa siitä, mitkä ristiinopiskelusopimukset koskevat sinua.
  • Syksyllä 2024 ristiinopiskelusopimusten piiriin kuuluvien kurssien ja opiskelijoiden määrä on melko pieni. Siksi JOO-opiskelumahdollisuuksia on edelleen tarjolla rinnakkain ja näihin opintoihin haetaan UTUforms-lomakkeella.
  • Jos haettaviin opintoihin on voimassa oleva ristiinopiskelusopimus, sitä tulisi käyttää UTUForms-lomakkeen sijasta.