Kirjallisuustieteiden tutkinto-ohjelma, humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri (3 v + 2 v)
Koulutus sopii sinulle, jos:
- olet kiinnostunut kirjallisuudesta ja kulttuurista
- haluat suuntautua kulttuurialan töihin esimerkiksi kustannusalalla, kulttuurijärjestöissä, hallinto- ja projektitehtävissä tai media-alalla
Kirjallisuustieteiden opetuksessa pyritään teoreettisen ja historiallisen tiedon avulla ymmärtämään ja tulkitsemaan kirjallisuuden ominaispiirteitä, merkityksiä ja yhteiskunnallisia edellytyksiä. Koulutuksesta valmistuu kriittisiä, laajasti kirjallisuuden ja kulttuurin kysymyksiin perehtyneitä asiantuntijoita, joilla on valmiudet toimia opetuksen, viestinnän, hallinnon, tutkimuksen ja kulttuurielämän moninaisilla kentillä.
Kotimainen kirjallisuus tai yleinen kirjallisuustiede voi olla pääaineena suomen kielen ja kirjallisuuden opettajiksi valmistuvilla.
Opiskelijat valitsevat ensimmäisen opiskeluvuoden keväällä pääaineekseen joko kotimaisen kirjallisuuden tai yleisen kirjallisuustieteen. Kotimaisen kirjallisuuden opetuksessa tavoitteena on perehdyttää opiskelijat sekä kirjallisuudentutkimukseen että suomalaiseen kaunokirjallisuuteen. Yleisen kirjallisuustieteen opetus ja tutkimus käsittää maailmankirjallisuuden laajan kirjon, vaikka keskiössä onkin usein eurooppalainen ja pohjoisamerikkalainen kirjallisuus.
Turun yliopistossa sinulla on myös mahdollisuus valita sivuaineita laajasta valikoimasta ja rakentaa tutkintosi täysin omien kiinnostustesi ja tulevaisuudensuunnitelmiesi mukaiseksi.
Tutustu opiskeluun koulutuksen pääaineissa
Koulutuksesta valmistuneiden uramahdollisuuksia:
- äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja
- (yliopisto-)opettaja
- tiedottaja
- toimittaja
- suunnittelija/koordinaattori
- kustannustoimittaja
- vapaa kirjoittaja
- kääntäjä
- tutkija
Mihin työtehtäviin koulutuksesta valmistuneet ovat sijoittuneet? Katso töissä.fi-palvelusta