Työelämän muutokset ja oman uran uudet haasteet vaativat jatkuvaa oman osaamisen syventämistä, laajentamista ja täydentämistä. Turun yliopistossa tarjoamme eri pituisia ja eri tyyppisiä jatkuvan oppimisen koulutuksia osaamisesi kehittämiseksi. Opintoja voit suorittaa joustavasti työssäkäynnin ohella, lähiopetuksena, verkossa tai monimuoto-opetuksena.
3 syytä valita Turun yliopisto
Tulevaisuuden työelämä vaatii erilaista ja rajoja rikkovaa ajattelua ja osaamista. Turun yliopisto on Suomen johtava monitieteinen ja kansainvälinen tiedeyliopisto. Koulutusten suunnittelussa ja toteutuksessa hyödynnämme tiedeyliopiston tuoreinta tutkimus- ja kehittämisosaamista.
Turun yliopistolla on vahvat verkostot paikallisiin ja kansainvälisiin yrityksiin sekä organisaatioihin, mikä mahdollistaa opiskelijoille ajankohtaisten käytännön taitojen oppimisen.
Työelämälähtöisyys toteutuu myös koulutusmuodoissa, Tarjoamme joustavia opintopolkuja, kuten verkko-opintoja ja monimuotokoulutuksia, jotka mahdollistavat opiskelun työn ohella, joten osaamista on mahdollista päivittää oman aikataulun ja tarpeiden mukaisesti.
Verkostoituminen sekä saman että eri alan asiantuntijoiden kanssa on arvokas ja merkittävä lisäetu koulutuksissamme. Muiden koulutuksiin osallistuvien kautta saat sekä uusia näkökulmia että arvokasta käytännön tietoa. Uudet kontaktit ja yhteiset keskustelelut avaavat mahdollisuuksia uudenlaisiin yhteistyökuvioihin tulevaisuudessa.
Samanhenkisiltä opiskelukavereilta et ainoastaan opi uutta, vaan myös tukea ja inspiraatiota!
Tutustu erilaisiin koulutustyyppeihin
MOOC (Massive Open Online Course) on verkkokurssi, jonka opinnot voi aloittaa koska tahansa ja opiskelu tapahtuu itsenäisesti verkko-oppimisympäristössä.
MOOC-kurssien laajennat osaamistasi joustavasti, perehdyt ajankohtaisiin ilmiöihin ja aiheisiin joustavasti ja kustannustehokkaasti. Kursseja on ollut suunnittelemassa ja toteuttamassa oman alansa johtavat yliopiston asiantuntijat ja yliopistotutkijat, joten niiden kautta pääset perehtymään uusimpaan tietoon ja taitoon monilta eri aloilta, kuten teknologiasta, taloudesta ja tieteistä.
MOOCin sisältöihin tutustuminen on ilmaista. Itsenäisesti suoritetuista opinnoista ei saa suoritusmerkintää (todistusta), vaan kurssisisältöjä voi opiskella kokonaan tai osittain oman mielenkiinnon mukaan tai kartuttaakseen tietojaan ja osaamistaan esimerkiksi tekoälyn tai kestävän kehityksen alalta.
Opinnoista on mahdollista saada suoritusmerkintä ja todistus ilmoittautumalla avoimen yliopiston opiskelijaksi ilmoittautumispalvelussa, josta näet ilmoittautumisajan ja opinto-oikeuden keston. Kurssin suorittamisesta peritään opintomaksu, joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankissa. Opintoihin voi ilmoittautua ympäri vuoden - kesätaukoa lukuun ottamatta.
Turun yliopisto tarjoaa avoimena yliopisto-opetuksena tutkintoihin sisältyviä opintoja kaikista kahdeksasta tiedekunnasta, kymmenistä tutkintokoulutuksista. Opintotarjontaan kuuluu satoja eri tieteenalojen opintojaksoja ja -kokonaisuuksia sekä lisäksi monitieteisiä opintokokonaisuuksia.
Avoimilla yliopisto-opinnoilla voit päivittää, monipuolistaa ja syventää työelämässä tarvittavaa osaamistasi. Opinnot kehittävät työelämässä tarvittavia taitoja ja valmiuksia kuten eri alojen tiedonhankinnan ja kriittisen arvioinnin taitoja, ongelmanratkaisutaitoja, vuorovaikutustaitoja ja kykyä esittää näkemyksiä perustellen.
Avoin yliopisto-opetus sopii pääsääntöisesti kaikille pohjakoulutuksesta riippumatta. Opinto-oikeuden saa yleensä ilmoittautumisen ja opintomaksun perusteella. Tarjonnasta löytyy opintoja myös korkeakoulututkinnon suorittaneille.
Opintoja alkaa ympäri vuoden ja niitä järjestetään Turussa ja Porissa sekä yli 30 kesäyliopistossa, kansalais- ja kansanopistossa eri puolilla Suomea. Verkko-opintoja voit suorittaa myös täysin etäopiskeluna ja joustavasti työssäkäynnin ohessa – vaikka ulkomailla.
Yliopiston opintomaksut ovat 10 - 15 € / opintopiste. Tarjonnassa on myös maksuttomia opintoja.
Yliopistojen täydennyskoulutuksilla tarkoitetaan koulutusohjelmia ja kursseja, jotka on suunnattu ensisijaisesti jo työelämässä oleville asiantuntijoille ja ammattilaisille, jotka haluavat syventää osaamistaan, päivittää tietojaan tai oppia uusia taitoja.
Eri alojen täydennyskoulutukset ovat usein suunnattu kyseisen alan tai ammattiryhmän tarpeisiin. Järjestämme täydennyskoulutuksia esimerkiksi juridiikan, taloushallinnon, opetus- ja kasvatusalan tai sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille. Koulutuksiin osallistuminen ei aina välttämättä edellytä kyseisen alan yliopistotutkintoa, vaan toimiminen alalla tai kokemus/kiinnostus alan tehtävistä riittää.
Turun yliopiston on myös tunnettu monitieteisistä koulutuskokonaisuuksista sekä edelläkävijänä johtamis- ja tulevaisuusosaamisen kouluttajana. Koulutuksissamme huomioidaankin vahvasti monitieteisyyden näkökulma ja lähtökohtana niiden suunnittelussa on, että esimerkiksi johtamisosaamista, liiketoimintaosaamista tai juridiikan osaamista tai uusien digitaalisten ratkaisujen ja alustojen ymmärtämistä tarvitaan läpileikkaavasti kaikkien yritysten ja oraganisaatioiden asiantuntija- ja johtotehtävissä.
Koulutustarjonnastamme löytyy sekä lyhytkestoisia, esimerkiksi päivän koulutuksia, työpajoja tai seminaareja että pitkäkestoisia, useamman vuoden kestäviä täydennyskoulutuksia kuten TSE exen eMBA eli executive MBA -ohjelma ja sosiaali- ja terveydenhuollon johtamisen pätevyyden antava Medimerc-ohjelma.
Täydennyskoulutukset ovat maksullisia, ja niiden hinnat määritellään aina koulutuskohtaisesti.
Ammatilliset erikoistumiskoulutukset ovat suunnattu korkeakoulututkinnon suorittaneille ja työelämässä jo toimineille, jotka haluavat tutkintoonsa liittyvää pätevöitymistä.
Järjestämme erikoistumiskoulutusta muun muassa opettajille, psykologeille ja sosiaalityöntekijöille. Lisäksi järjestämme psykoterapeuttikoulutusta.
Erikoistumiskoulutuksien vähimmäislaajuus on 30 opintopistettä ja ne suoritetaan osana omaa työtä tai työn ohella 1-2 vuoden aikana. Erikoistumiskoulutukset ovat työelämälähtöisiä, valtakunnallisia ja monet niistä useamman suomalaisen yliopiston yhteisesti suunnittelemia ja järjestämiä.
Lääkäreiden ammatillinen jatkokoulutus eli yleislääketieteen erityiskoulutus (YEL) sekä erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutukset järjestetään valtakunnallisena yhteistyönä, lisätietoja Lääketieteellinen ammatillinen jatkokoulutus -sivustolta