Tällä itsenäisesti vuoden ympäri suoritettavalla opintojaksolla pääset perehtymään, mitä perhekeskustoiminta on ja mitä tarkoittavat lapsi- ja perhelähtöisyys ja varhainen tuki perhekeskustoiminnan perustana. Tule mukaan oppimaan uutta perhekeskuksista!
Tutustut opintojaksolla myös perhekeskustoiminnan kehitysvaiheisiin, toimintakulttuuriin ja monialaisiin toimijoihin sekä toimintaa ohjaavaan lainsäädäntöön. Perhekeskuksia tarkastellaan tällä itsenäisellä verkkokurssilla monipuolisesti tutkimuksen, lasten ja perheiden sekä työntekijöiden näkökulmista. Opintojakso on vahvasti työelämälähtöinen, sillä sen sisältöjen tuottamisessa on ollut mukana Varsinais-Suomen ja Pohjois-Savon hyvinvointialueiden perhekeskuskehittäjiä ja -toimijoita sekä kokemusasiantuntijoita eri puolilta Suomea.
Opintojakson kohderyhmänä ovat erityisesti sosiaali-, terveys-, kasvatus-, ja opetusalojen tulevat ja nykyiset ammattilaiset sekä johtajat ja lähiesihenkilöt.
Opintojakso soveltuu hyvin sekä alan opiskelijoille että työelämässä toimiville ammattilaisille. Alan opiskelijat oppivat ymmärtämään perhekeskustoimijoiden laajan verkoston, erilaisten ammattilaisten roolit ja kasvamaan osaksi lapsi-, nuori- ja perhekeskeistä toimintakulttuuria palvelujen suunnittelussa, toteutuksessa ja kehittämisessä. Lasten ja perheiden palveluissa jo työskentelevä ammattilaisille opintojakso kirkastaa uudenlaisen toimintakulttuurin merkitystä sekä lisää ymmärrystä jaetun asiantuntijuuden tärkeydestä osana monitoimijaista yhteistyötä.
Voit tutustua MOOCin oppimateriaaleihin oman aikataulusi mukaisesti. Itsenäinen opiskelu on helppo ja maksuton tapa hankkia uutta tieteelliseen tutkimukseen perustuvaa tietämystä. Opiskelu tapahtuu itsenäisesti DigiCampus-oppimisalustalla.
Jos kirjaudut alustalle vierailijana, voit tutustua verkkokurssin materiaaleihin, mutta tehtävien tekeminen ja suoritusmerkinnän saaminen vaatii ilmoittautumisen. Katso lisätietoja kohdasta "Opintopisteet ja todistus".
Itsenäisesti suoritetuista opinnoista ei saa suoritusmerkintää (todistusta).
Opinnoista on mahdollista saada suoritusmerkintä (1 opintopiste) ilmoittautumalla avoimen yliopiston opiskelijaksi. Opintomaksu on 15 euroa. Opintoihin voi ilmoittautua avoimen yliopiston ilmoittautumispalvelussa vuoden ympäri (kesätaukoa lukuun ottamatta). Opintomaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankissa. Avoimen yliopisto-opetuksen ilmoittautuminen tehdään ilmoittautumispalvelussa, josta näet ilmoittautumisajan ja opinto-oikeuden keston. Lisätietoja avoimen yliopisto-opetuksen esittelysivulta.
Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi kirjautumisohjeet kurssialustalle. Avoimen yliopiston kautta ilmoittautuvilla suoritusohjeiden saamisessa on viive (max. 12 arkipäivää) ja ohjeet saapuvat kun ilmoittautumisesi on käsitelty.
Turun yliopiston tutkinto-opiskelijat voivat suorittaa opintojakson ilmaiseksi ilmoittautumalla Pepin opiskelijan työpöydällä.
Itsenäisesti suoritetuista opinnoista ei saa suoritusmerkintää (todistusta).
MOOC on Turun yliopiston tutkinto-opiskelijoille maksuton. Opintojaksolle ilmoittaudutaan Pepin opiskelijan työpöydällä. Opinto-oppaassa mainitaan tutkinto-ohjelmat, joiden opetussuunnitelmaan opintojakso sisältyy. Opiskelijan tulee varmistaa etukäteen, että opintosuorituksen voi sisällyttää tutkintoon.
> Opinto-opas: https://opas.peppi.utu.fi/fi/opintojakso/SOTE0029/94836?period=2024-2027
Sote-akatemia, Turun yliopisto & Itä-Suomen yliopisto
Varsinais-Suomen ja Pohjois-Savon hyvinvointialueiden perhekeskuskehittäjiä ja -toimijoita
Kokemusasiantuntijoita eri puolilta Suomea
Tiedustelut: sote@utu.fi
Lisätietoja: https://sites.utu.fi/sote/koulutus/opintotarjonta/
– Sote-akatemian opiskelija