Lasten ja nuorten parissa toimitaan laajasti eri ammateissa, joissa havaitaan huolta herättäviä tilanteita ja kysymyksiä siitä, miten lapsia ja perheitä voidaan tukea monitoimijaisesti. Lastensuojelu on tärkeä yhteistyökumppani kouluissa, neuvoloissa, päiväkodeissa ja poliisin työssä, mutta sen roolista ei useinkaan tiedetä riittävästi.
Tällä kaikille avoimella MOOC-opintojaksolla voit vahvistaa omaa ammatillista osaamistasi lasten ja nuorten hyvinvointia edistävään monitoimijaiseen työotteeseen. Opintojakso tarjoaa sinulle käytännön vinkkejä siitä, miten lastensuojelun näkökulmaa voi toteuttaa monitoimijaisissa verkostoissa. Opit myös perusteita lastensuojelulainsäädännön velvoitteista esimerkiksi eri ilmoitusvelvollisuustilanteissa ja ymmärrät paremmin mikä on kunkin toimijan rooli lastensuojelutyön kokonaisuudessa.
Tämä MOOC sopii erityisesti kasvatusalan, sosiaali- ja terveydenhuollon ja muiden lastensuojelun lähialojen ammattilaisille, jotka haluavat saada tietoa lastensuojelun yhteiskunnallisesta tarkoituksesta ja tehtävästä, eri alojen ammattilaisten yhteisestä toiminnasta, lastensuojelun prosesseista ja lastensuojelulain velvoitteista.
Voit tutustua MOOCin oppimateriaaleihin oman aikataulusi mukaisesti. Itsenäinen opiskelu on helppo ja maksuton tapa hankkia uutta tieteelliseen tutkimukseen perustuvaa tietämystä. Opiskelu tapahtuu itsenäisesti DigiCampus-oppimisalustalla.
Jos kirjaudut alustalle vierailijana, voit tutustua verkkokurssin materiaaleihin, mutta tehtävien tekeminen ja suoritusmerkinnän saaminen vaatii ilmoittautumisen. Katso lisätietoja kohdasta "Opintopisteet ja todistus".
Itsenäisesti suoritetuista opinnoista ei saa suoritusmerkintää (todistusta).
Opinnoista on mahdollista saada suoritusmerkintä (3 opintopistettä) ilmoittautumalla avoimen yliopiston opiskelijaksi. Opintomaksu on 45 euroa. Opintoihin voi ilmoittautua avoimen yliopiston ilmoittautumispalvelussa vuoden ympäri (kesätaukoa lukuun ottamatta). Opintomaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankissa. Avoimen yliopisto-opetuksen ilmoittautuminen tehdään ilmoittautumispalvelussa, josta näet ilmoittautumisajan ja opinto-oikeuden keston. Lisätietoja avoimen yliopisto-opetuksen esittelysivulta.
Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi kirjautumisohjeet kurssialustalle. Avoimen yliopiston kautta ilmoittautuvilla suoritusohjeiden saamisessa on viive (max. 12 arkipäivää) ja ohjeet saapuvat kun ilmoittautumisesi on käsitelty.
Turun yliopiston tutkinto-opiskelijat voivat suorittaa opintojakson ilmaiseksi ilmoittautumalla Pepin opiskelijan työpöydällä.
Itsenäisesti suoritetuista opinnoista ei saa suoritusmerkintää (todistusta).
MOOC on Turun yliopiston tutkinto-opiskelijoille maksuton. Opintojaksolle ilmoittaudutaan Pepin opiskelijan työpöydällä. Opinto-oppaassa mainitaan tutkinto-ohjelmat, joiden opetussuunnitelmaan opintojakso sisältyy. Opiskelijan tulee varmistaa etukäteen, että opintosuorituksen voi sisällyttää tutkintoon.
> Opinto-opas: https://opas.peppi.utu.fi/fi/opintojakso/SOTE0013/24088?period=2024-2027
Sote-akatemia, Turun yliopisto & Itä-Suomen yliopisto & Savonia ammattikorkeakoulu & Turun ammattikorkeakoulu
Tiedustelut: sote@utu.fi
Lisätietoja: https://sites.utu.fi/sote/koulutus/opintotarjonta/
Kuuntele opintojaksoon liittyvä podcast
– Sote-akatemian opiskelija