Miten lukeminen voi edistää hyvinvointia? Millaisia rooleja taiteen ja kulttuurin ammattilaisilla voi olla nuorten hyvinvoinnin ja osallisuuden tukemisessa? Mitä sosiaali- ja terveysalan organisaatioissa voidaan tehdä, jotta taiteen ja kulttuurin mahdollisuudet saataisiin käyttöön sekä henkilöstön että asiakkaiden hyvinvoinnin tukemisessa? Miten kunnat voivat seurata ja kehittää kulttuurihyvinvointia edistävää toimintaansa?
Kulttuurihyvinvoinnin perusteet -opintojaksolla perehdytään kulttuurihyvinvoinnin alan historiaan ja kehitykseen sekä keskeisiin käsitteisiin ja monitieteiseen tutkimukseen. Opintojen aikana tutustutaan kulttuurihyvinvointiin monitahoisena ilmiönä ja näkökulmana sekä kulttuurin merkitykseen osana hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä. Verkkokurssilla avataan mahdollisuuksia kulttuurin ja taiteen sisältöjen ja menetelmien soveltamiseen saavutettavasti eri ammattialoilla osana muuttuvaa palvelujärjestelmää.
Opintojakso sopii erityisesti taide-, kulttuuri- ja kasvatusalalla työskenteleville sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, jotka haluavat laajentaa osaamistaan taiteen, kulttuurin ja hyvinvoinnin välisistä yhteyksistä. Opintojakso tarjoaa perustietopaketin kulttuurihyvinvoinnista myös muille kiinnostuneille ja lisätietoa kaipaaville, kuten päättäjille sekä erilaisissa suunnittelu- ja asiantuntijatehtävissä toimiville henkilöille.
Voit tutustua MOOCin oppimateriaaleihin oman aikataulusi mukaisesti. Itsenäinen opiskelu on helppo ja maksuton tapa hankkia uutta tieteelliseen tutkimukseen perustuvaa tietämystä. Opiskelu tapahtuu itsenäisesti DigiCampus-oppimisalustalla.
Jos kirjaudut alustalle vierailijana, voit tutustua verkkokurssin materiaaleihin, mutta tehtävien tekeminen ja suoritusmerkinnän saaminen vaatii ilmoittautumisen. Katso lisätietoja kohdasta "Opintopisteet ja todistus".
Itsenäisesti suoritetuista opinnoista ei saa suoritusmerkintää (todistusta).
Opinnoista on mahdollista saada suoritusmerkintä (3 opintopistettä) ilmoittautumalla avoimen yliopiston opiskelijaksi. Opintomaksu on 45 euroa. Opintoihin voi ilmoittautua avoimen yliopiston ilmoittautumispalvelussa vuoden ympäri (kesätaukoa lukuun ottamatta). Opintomaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankissa. Avoimen yliopisto-opetuksen ilmoittautuminen tehdään ilmoittautumispalvelussa, josta näet ilmoittautumisajan ja opinto-oikeuden keston. Lisätietoja avoimen yliopisto-opetuksen esittelysivulta.
Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi kirjautumisohjeet kurssialustalle. Avoimen yliopiston kautta ilmoittautuvilla suoritusohjeiden saamisessa on viive (max. 12 arkipäivää) ja ohjeet saapuvat kun ilmoittautumisesi on käsitelty.
Turun yliopiston tutkinto-opiskelijat voivat suorittaa opintojakson ilmaiseksi ilmoittautumalla Pepin opiskelijan työpöydällä.
Itsenäisesti suoritetuista opinnoista ei saa suoritusmerkintää (todistusta).
MOOC on Turun yliopiston tutkinto-opiskelijoille maksuton. Opintojaksolle ilmoittaudutaan Pepin opiskelijan työpöydällä. Opinto-oppaassa mainitaan tutkinto-ohjelmat, joiden opetussuunnitelmaan opintojakso sisältyy. Opiskelijan tulee varmistaa etukäteen, että opintosuorituksen voi sisällyttää tutkintoon.
> Opinto-opas: https://opas.peppi.utu.fi/fi/opintojakso/SOTE0026/94647?period=2024-2027
Sote-akatemia, Turun yliopisto & Turun ammattikorkeakoulu & Taikusydän & Culture Campus Turku
Tiedustelut: sote@utu.fi
Lisätietoja: https://sites.utu.fi/sote/koulutus/opintotarjonta/
Kuuntele opintojaksoon liittyvä podcast
– Sote-akatemian opiskelija