Koulu on lapselle tärkeä toimintaympäristö, jossa vietetään paljon aikaa ja muodostetaan tärkeitä ihmissuhteita. Mitä kouluissa voidaan tehdä lapsen hyvinvoinnin tukemiseksi?
Tällä kaikille avoimella MOOC-opintojaksolla pääset tutustumaan koulun hyvinvointiympäristön kokonaisuuteen ja osallisuuteen lapsen hyvinvoinnin perustana. Samalla tutustut sekä koulun hyvinvointityön toimijoiden vastuisiin ja velvollisuuksiin. Opit uutta myös muun muassa oppilas- ja opiskelijahuollon toiminnasta ja monitoimijaisesta yhteistyöstä osana koulun toimintakulttuuria. Ymmärryksesi monitoimijaisen yhteistyön mahdollisuuksista koulun hyvinvointiympäristön vahvistajana kasvaa.
Opintojaksolla on mukana kouluhyvinvointityöhön liittyvien eri asiantuntijoiden näkökulmia, ja yhteistyö on toteutettu monitieteisesti. Mukana on sekä oikeudellisten velvoitteiden että käytännön kokemusten näkökulmaa, mikä tekee kokonaisuudesta sekä helposti lähestyttävän että kattavan.
Opinnot voi aloittaa koska tahansa ja opiskelu tapahtuu itsenäisesti verkko-oppimisympäristössä. MOOCin sisältöihin tutustuminen on ilmaista, mutta jos haluat suorituksesta todistuksen, peritään siitä avoimen yliopiston opintomaksu.
Kaikille avoin verkkokurssimme on tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille, mutta erityisesti koulujen sivistys-, sosiaali- ja terveydenhuollon tuleville ja nykyisille ammattilaisille.
Voit tutustua MOOCin oppimateriaaleihin oman aikataulusi mukaisesti. Itsenäinen opiskelu on helppo ja maksuton tapa hankkia uutta tieteelliseen tutkimukseen perustuvaa tietämystä. Opiskelu tapahtuu itsenäisesti DigiCampus-oppimisalustalla.
Jos kirjaudut alustalle vierailijana, voit tutustua verkkokurssin materiaaleihin, mutta tehtävien tekeminen ja suoritusmerkinnän saaminen vaatii ilmoittautumisen. Katso lisätietoja kohdasta "Opintopisteet ja todistus".
Itsenäisesti suoritetuista opinnoista ei saa suoritusmerkintää (todistusta).
Opinnoista on mahdollista saada suoritusmerkintä (2 opintopistettä) ilmoittautumalla avoimen yliopiston opiskelijaksi. Opintomaksu on 30 euroa. Opintoihin voi ilmoittautua avoimen yliopiston ilmoittautumispalvelussa vuoden ympäri (kesätaukoa lukuun ottamatta). Opintomaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankissa. Avoimen yliopisto-opetuksen ilmoittautuminen tehdään ilmoittautumispalvelussa, josta näet ilmoittautumisajan ja opinto-oikeuden keston. Lisätietoja avoimen yliopisto-opetuksen esittelysivulta.
Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi kirjautumisohjeet kurssialustalle. Avoimen yliopiston kautta ilmoittautuvilla suoritusohjeiden saamisessa on viive (max. 12 arkipäivää) ja ohjeet saapuvat kun ilmoittautumisesi on käsitelty.
Turun yliopiston tutkinto-opiskelijat voivat suorittaa opintojakson ilmaiseksi ilmoittautumalla Pepin opiskelijan työpöydällä.
Itsenäisesti suoritetuista opinnoista ei saa suoritusmerkintää (todistusta).
MOOC on Turun yliopiston tutkinto-opiskelijoille maksuton. Opintojaksolle ilmoittaudutaan Pepin opiskelijan työpöydällä. Opinto-oppaassa mainitaan tutkinto-ohjelmat, joiden opetussuunnitelmaan opintojakso sisältyy. Opiskelijan tulee varmistaa etukäteen, että opintosuorituksen voi sisällyttää tutkintoon.
> Opinto-opas: https://opas.peppi.utu.fi/fi/opintojakso/SOTE0011/23943?period=2024-2027
Sote-akatemia, Turun yliopisto & Itä-Suomen yliopisto & Turun ammattikorkeakoulu
Tiedustelut: sote@utu.fi
Lisätietoja: https://sites.utu.fi/sote/koulutus/opintotarjonta/
Kuuntele opintojaksoon liittyvä podcast
Lue opintojaksoon liittyvä Sote-akatemian Dialogiblogin teksti
– Sote-akatemian opiskelija