Opintojen suunnittelun ei kuulu olla yksinäistä puurtamista, vaan tukea on tarjolla koulutusten valintaan, urasuunnitteluun sekä toimeentulon järjestämiseen opintojen ajaksi.
Opinto-ohjaus ja -neuvonta
- Avoimen yliopisto-opetuksen sivuilta löydät ajankohtaista tietoa opintotarjonnasta ja opintojen esittelysivut. Lisäksi löydät ohjeita eri tavoitteisiin sopivien opintojen suunnitteluun, lue lisää Tavoitteena tutkinto? ja Kehitä osaamistasi työelämän tarpeisiin avoimen yliopiston opinnoilla -sivuilta. Sivuiltamme löydät myös opintoneuvonnan yhteystiedot. Lue lisää: Avoin yliopisto-opetus
- Sinulla ei tarvitse olla valmiita suunnitelmia - riittää, että sinulla on halu oppia. Kun et tiedä, kehen ottaa yhteyttä, voit täyttää yhteydenottolomakkeen ja me etsimme sinulle sopivan kontaktin Turun yliopistosta.
- Jos olet jo päättänyt alan, jonka koulutuksista olet kiinnostunut, varaa aika opintoneuvontaan ajanvarauskalenterista.
- Kaikki koulutukset eivät löydy vielä ajanvarauskalenterista. Muut yhteystiedot sekä jatkuvan oppimisen ohjauspolun löydät verkosta.
Kuuntele podcast: Tervetuloa oppimaan!
Podcast-jaksossa ohjaustyön konkarit Turun ammattikorkeakoulusta, Turun yliopistosta ja Åbo Akademista toivottavat meidät tervetulleiksi mukaan jatkuvan oppimisen pariin. Millaisia koulutuksia Varsinais-Suomessa on tarjolla ja keneltä voi kysyä neuvoa?
Uraohjaus ja toimeentulo
- Oletko aivan opintopolkusi alussa? Turun yliopisto on mukana Varsinais-Suomen TE-toimiston koordinoimassa OpinOvi-palvelussa, jonka kautta saat kokonaisvaltaisesti tietoa ja ohjausta liittyen koulutuksiin ja niiden rahoittamiseen. Ota yhteys OpinOveen.
- Jos olet maahanmuuttaja, voit ottaa yhteyttä ja saada ohjausta International House Turku (IHT) -palvelusta.
- Kun uusi suunta uralle ei ole vielä selvillä, sinulle voi olla hyötyä TE-toimiston tarjoamista uraohjauspalveluista.
- Jos et vielä ole käyttänyt Kelalta haettavaa opintotukea, tutustu aiheeseen Kelan verkossa.
- Jos vaihdat alaa terveydellisistä syistä, voit tutustua Kelan ammatillisen kuntoutuksen tukeen.
- Jos olet työttömänä ja haluat opiskella työttömyysetuudella, tutustu lisäohjeisiin.
- Työssä oleva henkilö on usein myös oikeutettu hakemaan lakisääteistä opintovapaata. Tutustu aiheeseen Työ- ja elinkeinoministeriön verkossa.
- Voit myös selvittää työnantajasi mahdollisuudet tukea opintojasi esim. palkallisilla opintovapaapäivillä tai etsiä apurahoja tai stipendejä koulutustason nostamista varten.
Kuuntele podcast: Miten rahoitan opintoni aikuisena?
Podcast-jaksossa TE-toimiston asiantuntija valaisee työikäiselle sopivia rahoitusvaihtoehtoja, ja varhaiskasvatuksen opettajaksi valmistuva aikuisopiskelija kertoo, miten unelma opiskelusta sai siivet.