Tutustu Etelä-Aasiaan avoimella verkkokurssilla!
Johdatus Etelä-Aasiaan
Tämä maksuton kurssi on avoin kaikille Etelä-Aasiasta kiinnostuneille. Kurssilla keskiössä on Etelä-Aasian maiden yhteiskunnallinen, taloudellinen, poliittinen ja kulttuurinen muutos kolonialismin jälkeisissä kansallisvaltioissa. Se käsittelee myös alueen valtioiden vuorovaikutusta sekä alueen roolia kansainvälisessä kontekstissa. Kurssi tutustuttaa opiskelijat erityisesti Intiaan: sen talouteen, nykykulttuuriin ja ympäristökysymyksiin.
Lisätietoa kurssista
Kurssi koostuu viidestä osiosta
- Johdanto Etelä-Aasiaan
- Kolonialismista kansallisvaltioihin: Etelä-Aasian lähihistoria
- Yhteiskunta, politiikka ja kulttuuri
- Talous ja ympäristö
- Etelä-Aasia globaalissa kontekstissa
Opiskelijat suorittavat kurssin itsenäisesti ilman opettajan ohjausta.
Jokaiseen osioon kuuluu lukumateriaalia, verkkomateriaaleja ja erilaisia oppimistehtäviä kuten kysely- ja keskustelutehtäviä, tiivistelmiä, pohdintatehtäviä ja vertaisarvioituja kirjoitustehtäviä.
Kurssi perustuu juuri julkaistuun ensimmäiseen suomenkieliseen perusteokseen oman aikamme Etelä-Aasiasta: ”ETELÄ-AASIAN YHTEISKUNTA, KULTTUURI JA POLITIIKKA – Intia, Pakistan ja Bangladesh”. Voit tilata kirjan hintaan 20€ UTUshopista. E-kirja on myös saatavilla UTUshopissa ja maksaa 15€. Kirja on myös saatavilla ainakin Turun, Tampereen ja Jyväskylän yliopistojen kirjastoissa.
Kurssi järjestetään DigiCampus-alustalla. Pääset kirjautumaan kurssialueelle joko Google-tunnuksillasi tai oppilaitoksesi HAKA-tunnuksillasi tältä DigiCampuksen sivulta. Etsi oikea kurssi listasta. Näet myös kurssien rekisteröitymisajat DigiCampuksen sivuilta.
Yliopistojen Aasia-verkoston jäsenyliopistojen opiskelijat tai Aasia-verkoston itsemaksavat opiskelijat voivat tulla kursseille myös kurssihaun kautta, jolloin he saavat suoritetuista kursseista suoritusmerkinnän automaattisesti. Kurssihaun ajankohdat ja hakuohjeet löytyvät täältä.
Kurssin järjestää Turun yliopiston Itä-Aasian tutkimus- ja koulutuskeskus ja sitä koordinoi Yliopistojen Aasia-verkosto.
Kurssin yhteyshenkilö on yliopistonlehtori Outi Luova.