Ota yhteyttä
Asiantuntijuusalueet
Biografia
Olen väitöskirjatutkija Turun yliopiston Maantieteen ja geologian laitoksella. Tutkimukseni liittyy digitaalisten paikkatietoteknologioiden soveltamiseen yhteiskunnassa esiintyvien haasteiden ratkaisemisessa. Tarkempia temaattisia tutkimusteemojani ovat ilmastoriskit kaupungeissa, sopeutuminen ilmastonmuutoksen vaikutuksiin, kansalaistiede (citizen science), paikallistieto (local knowledge), sekä ihmisen ja luonnon monimutkainen vuorovaikutus. Muita henkilökohtaisia kiinnostuksenkohteitani alalla ovat etiikka, avoin data ja tiede, datan laatu, sekä paikkatieto- ja kaukokartoitusmenetelmät. Olen mukana seuraavissa tutkimushankkeissa ja -verkostoissa Maantieteen ja geologian laitoksella: KADI, DIDAIhub, Resilience Academy, ja Geoportti RI.
Opetus
Olen yksi TY:n Maantieteen ja geologian laitoksella tarjottavan maisteritason Geospatial data management and visualisation -kurssin opettajista. Olen myös avustanut opetuksessa kursseilla, jotka liittyvät tilastollisten menetelmien soveltamiseen, sekä menetelmiin ihmismaantieteessä.
Tutkimus
Väitöskirjatutkimukseni yhdistää kansalaistieteen (citizen science) paikkatietomenetelmiin ilmastonmuutokseen sopeutumisen teemoissa.Tutkimukseni tähtää yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen ja noudattaa Avoimen tieteen periaatteita, mikä tarkoittaa että kaikki tutkimusmenetelmät, -aineistot ja -tulokset on tarkoitettu olvean hyödyllisiä ja käyttökelpoisia käytännön ilmastotoimia tehtäessä. Maantieteellinen tutkimusprofiilini on ollut vahvasti Tansaniassa, jossa Turun yliopiston Maantieteen ja geologian laitoksella on pitkä yhteistyö tansanialaisten yliopistojen kanssa.
Käytännössä tuotan uudenlaisen menetelmäpaketin, jossa yhdistyvät kansalaistiede ja paikkatietomenetelmät, jonka avulla voidaan kerätä kiireellisesti tarvittavaa ilmastoon liittyvää tietoa naapuruston mittakaavassa. Lisäksi menetelmä auttaa kartoittamaan kansalaisten ilmastonmuutokseen sopeutumisen tarpeita ja etsimään konkreettisia ratkaisuja. Menetelmää on nyt kokeiltu Dar es Salaamissa, Tansaniassa. Validointia kuitenkin tarvitaan viemällä menetelmä toiseen kaupunkikontekstiin, esimerkiksi Nairobiin (Kenia), Abidjaniin (Norsunluurannikko) tai Turkuun. Skaalauksessa tulee ottaa huomioon paikallisen kontekstin erilaiset sosiaaliset ja kulttuuriset olosuhteet, kaupungin kannalta oleelliset ilmastoriskit sekä datan, tiedon ja ilmastotoimien tarpeet ja ominaisuudet.