Asiantuntijuusalueet
Biografia
Olen sosiologian dosentti ja tilastotieteen tohtori. Työskentelen erikoistutkijana Eriarvoistumisen, interventioiden ja hyvinvointiyhteiskunnan tutkimuksen lippulaivassa (INVEST) sekä hankkeessa Muuttuva perheenmuodostus – Syyt, seuraukset ja mahdolliset tulevaisuudet (FLUX). Johdan 2020–2024 Suomen akatemian rahoittamaa konsortiohanketta nimeltä Kohti parempaa päätöksentekoa: Lakiuudistusten pitkäaikaisvaikutukset elämänpolkujen muodostumisessa (PREDLIFE).
Väittelin tohtoriksi tilastotieteen alalta Jyväskylän yliopistossa syksyllä 2016, minkä jälkeen työskentelin tutkijatohtorina ensin Oxfordin yliopistossa sosiologian laitoksella ja sitten Linköpingin yliopistossa Analyyttisen sosiologian instituutissa.
Opetus
Opetan yhteiskuntatieteiden tilastollisia menetelmiä.
Lukuvuonna 2023–2024 toimin luennoitsijana kurssilla Longitudinal and multilevel modelling I.
Tutkimus
Työskentelen sosiologian ja tilastotieteen risteyksessä työskennellen sekä menetelmäkehityksen että sosiologisten ongelmien parissa. Olen kiinnostunut erityisesti elämänkulun ja ylisukupolvisen periytymisen tutkimuksesta, työ- ja perhe-elämän tapahtumista elämänkaaren aikana, (etenkin isien) vanhempainvapaiden käytön syistä ja seurauksista sekä pitkittäisaineistojen analyysimenetelmistä, erityisesti sekvenssianalyysista ja läheisistä menetelmistä.
Johdan 2020–2024 Suomen akatemian rahoittamaa konsortiohanketta nimeltä Kohti parempaa päätöksentekoa: Lakiuudistusten pitkäaikaisvaikutukset elämänpolkujen muodostumisessa (PREDLIFE). Kehitämme hankkeessa simulointityökalua, jonka päämääränä on kuvata ja ennustaa lakiuudistusten moninaisia vaikutuksia ihmisten elämänkulkuun pitkällä aikavälillä. Voimme esimerkiksi arvioida miten perhevapaauudistus todennäköisesti vaikuttaisi vanhempien työ- ja perhe-elämän tapahtumiin, jotka vuorostaan vaikuttavat taas toisiinsa ja ovat muovaamassa koko perheen ja sen jäsenten elämän suuntaa. Työkalun avulla on aiempaa helpompaa hahmottaa suunnitellun uudistuksen kokonaisvaikutuksia. Projektin lähtökohtana toimivat koko Suomen väestön kattavat ainutlaatuiset rekisteriaineistot. Näiden aineistojen analyysi ja vertailu tuo meille uutta tietoa perhevapaauudistusten pitkän aikavälin vaikutuksista.